Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrailli Bakandan işbirliği vurgusu: Türkiye küresel bir aktör

İsrailli Bakandan işbirliği vurgusu: Türkiye küresel bir aktör

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Ankara'da yaptığı basın açıklamasında Türkiye ile İsrail arasında savunma sanayii alanındaki işbirliğinin önemin ifade etti. Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu'da istikrar sağlayacağını vurgulayan Gantz, "Türkiye küresel bir aktör" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:59

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Ankara'da bir basın açıklaması yaptı. Ganz, Cumhubaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmek üzere Çarşamba günü Ankara'ya gelmişti. Perşembe günü Bakan Akar ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Gantz, Cuma günü basın açıklamasında, İsrail'in Türkiye'yi ekonomi ve savunma alanları ile bölgesel istikarın sağlanmasında ilişkilerini geliştirebileceği küresel bir aktör olarak gördüğünü söyledi. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz

Kabine toplantısı yarın mı, ne zaman? Kabine toplantısı hangi tarihte... Haberi Görüntüle

'İLİŞKİLERİMİZ ORTA DOĞU'DA İSTİKRAR SAĞLAYACAK'

Gantz, Türkiye ve İsrail'in güvenlik konusunda sınavlardan geçtiğini söyledi. 13 Ağustos 2020'de İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan İbrahim Anlaşması'nın bölgede pozitif bir etki yarattığını belirten Gantz Türkiye ve İsrail ilişkileri hakkında şu şekilde konuştu:

Savunma alanında yeniden kurduğumuz ilişkilerimiz, İbrahim Anlaşması'nın da ortaya çıkardığı pozitif etkiyle Orta Doğu'nun istikrar ve güvenliğine katkı sağlayacaktır. 

Survivor Yunus Emre'nin eşi düşük mü yaptı? 2024 Yunus Emre'nin... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE KÜRESEL BİR AKTÖR'

Türkiye ve İsrail'in bölgede istikrar, güvenlik ve refahı korumayı amaçladığını belirten Gantz, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, (Milli Savunma) Bakan (Hulusi) Akar'a ve güvenlik güçlerine terör tehdidi altında olan İsrail vatandaşları ve Yahudi toplumuna yönelik hayat kurtaran iş birlikleri için teşekkür ediyorum." dedi. 

Türkiye-İsrail ilişkilerinin önemi konusunda ekibine talimat verdiğini belirten Gantz, Türkiye'yi küresel bir aktör olarak gördüklerini ifade etti:

İsrail Türkiye'yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor.

Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı, ne olacak? Osayi Samuel, Michy... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN SORUNUNA TÜRKİYE İLE ÇÖZÜM

İsrailli Savunma Bakanı gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Türkiye-İsrail ilişkilerinin geçtiğimiz 10 yılda tamamen bitmediğine dikkat çeken Gantz, anlaşmazlıkların Filistin konusunda yaşandığını söyledi ve "Filistinlilerin ekonomik ve insani yardım almak istemelerini de anlıyoruz. " dedi. 

Filitin ile sorunun Türkiye ile çözülebileceğine işaret eden Gantz, Bu farkları kapatmanın yolunu ilişkilerimizi geliştirirken bulacağız." dedi. 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-19 ile... Haberi Görüntüle

'SAVUNMA ALANINDA BU SEVİYEDE İLK GÖRÜŞME'

Gantz, Türkiye-İsrail arasında savunma sanayii alanında işbirliği için kapının aralandığını söyledi ve şöyle konuştu:

İki ülke arası savunma alanında bu seviyede ilk görüşme bize gelecekteki potansiyel işbirliği için kapılar araladı ve yolu gösterdi. Herhangi bir proje üzerinde konuşmadık ama gelecek işbirlikleri kapsamında konuşulacaktır." 

Murat Kurum Avcılar mitinginde konuştu: 'Metrolar bozuldu, otobüsler yandı yandı... Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN ZİYARETİMİ GÜVENLİK SEBEBİYLE ERTELEDİM'

Yunanistan züyareyinin teknik sebepler ve güvenlik nedeniyle ertelendiğini ifade eden Gantz, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne demir kubbe sistemi ihraç edilmesi konusunu henüz konuşmadıklarını belirtti. İsrailli Bakan Yunanistan ziyeretini son anda iptal ettmişti. Ganz'ın Yunanistan'a gitmekten vazgeçip Türkiye'ye gelecek olması Yunan medyasında “iyiye alamet değil” ve “tuhaf gelişme” şeklinde yorumlanmıştı.

Yılmaz Özdil'den CHP'ye cami tepkisi: Sadece heykel yapmıyoruz demek için... Haberi Görüntüle

'ABD İLE TÜRKİYE ARASINDA BİR MESELE'

ABD ile Türkiye arasındaki F35 konusunda son dönemlerde yeni iddialar ortaya atılmıştı. Gantz, Türkiye'nin F35 alabilmek için İsrail'den lobi faaliyeti istediğine yönelik iddialar hakkında konuşan Gantz, "Bu, ABD ile Türkiye arasında ikili bir meseledir." dedi. 

İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi başladı mı, ne zaman 2024?... Haberi Görüntüle

İSRAİL GAZINI AVRUPA'YA TAŞIYACAK GÜZERGAH

Türkiye ile İsrail arasında son 10 yılda yaşanan sorunların ardından normalleşme adımları atılması Doğu Akdeniz'de yeni dengelerin kurulduğuna işaret ediyor. Ukrayna Savaşı'nın ardından Türkiye'nin Avrupa için yeni doğalgaz alternatifi olarak öne çıkması bölgedeki dengeleri yeniden oluşturuyor. Türkiye İsrail gazını Avrupa'ya taşımanın en ekonomik yolu olarak görülürken İsrail için konumu yeniden önem kazanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading