Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail'in eski başbakanı Lapid'den işgalcilere tepki! 'Huvvara'ya yapılan saldırı Yahudi terörüdür'

İsrail'in eski başbakanı Lapid'den işgalcilere tepki! 'Huvvara'ya yapılan saldırı Yahudi terörüdür'

İsrail'in eski başbakanı ve muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail ordusunun korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin dün işgal altındaki Batı Şeria'nın Huvvara beldesine düzenlediği saldırı için 'Yahudi terörü' yakıştırmasında bulundu.

Gündem

23.01.2024, 22:19

İsrail'in eski başbakanı Yair Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail askerlerinin koruması altındaki işgalcilerin Huvvara'ya yaptığı saldırıya tepki gösterdi. 

Türkiye'de Kuzey ışıkları görülebilir! Son yılların en büyük güneş patlaması... Haberi Görüntüle

YAHUDİ TERÖRÜ 

Lapid açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Yahudi teröristler tarafından Huvvara'da bir şiddet olayı daha. Bu insanlar bizi temsil etmiyor, bizden değiller. (Aşırı sağcı bakanlar) Smotrich ve Ben-Gvir'in milisleri, gerçek anarşistlerdir. Tutuklanmalı ve yargılanmalılar.

Son anket de Murat Kurum diyor: İşte İstanbul'da son durum Haberi Görüntüle

GÖSTERİCİLERE ANARŞİST DEMİŞTİ 

Diğer yandan Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir hükümetin yargı ile ilgili yasal düzenlemesini protesto eden İsrailli göstericilere 'anarşist' demişti. 

2024 MUĞLA-BODRUM SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Bodrum'da hangi... Haberi Görüntüle

İŞGALCİLER HUVVARA'YA SALDIRMIŞTI 

Ayrıca dün bir grup Yahudi işgalci, dün Nablus'a bağlı Huvvara'da bazı Filistinlilerin evlerine saldırmış, olayda 1 Filistinli yaralanırken 5 Filistinli de göz yaşartıcı gazdan etkilenmişti. 

Filistinlilere ait evlere saldıran ve araçları taşlayan Yahudi yerleşimciler ile bu duruma tepki gösteren Filistinliler arasında çıkan olaylara İsrail güçleri kauçuk kaplı mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading