Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail'de askerler başkaldırdı: Savunma Bakanı çağrıda bulundu

İsrail'de askerler başkaldırdı: Savunma Bakanı çağrıda bulundu

İsrail'de ortalık karıştı. Ordudaki binlerce yedek asker eğitimlere katılmayacağını ilan etti. Ülke içindeki ayrılığın İsrail ordusuna ve savunma teşkilatına derinlemesine nüfuz ettiğini belirten İsrail Savunma Bakanı hükümete çağrıda bulundu. Detaylar haberimizde...

Gündem

23.01.2024, 20:37

İsrail'de olayların ardı arkası kesilmezken, son olaylar sonrası İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hükümete çağrıda bulundu. İsrail'de siyasi krize ve kitlesel protestolara yol açan tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulmasını söyledi.

Likud partisinin öncülerinden olan Gallant, önemli açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamasında,  İsrail ordusundaki binlerce yedek askerin eğitimlere katılmayacaklarını ilan ederek hükümetin yasa tasarısına tepki göstermelerine ilişkin endişesini belirtti.

Savunma Bakanı, "Ülke içindeki ayrılık, İsrail ordusuna ve savunma teşkilatına derinlemesine nüfuz etti. Bu, İsrail'in güvenliğine yönelik açık ve büyük bir tehdittir. Buna izin vermeyeceğim." kaydetti.

Sızma girişimine izin yok! PKK'lı terörist MİT'in desteklediği operasyona paketlendi Haberi Görüntüle

Bursa 25 Mart su kesinti listesi: BUSKİ | Orhangazi, Osmangazi... Haberi Görüntüle

''YARGIDA DEĞİŞİKLİĞE İHTİYACIMIZ VAR''

Diyalog çağrısında bulunan Gallant, şu şekilde konuştu;

"(Askeri) Sahadan sesler duyuyorum ve endişeleniyorum. İsrail toplumunda yaşanan olaylar ordunun ve savunma teşkilatının dışında cereyan etmiyor. Öfke, hayal kırıklığı ve korku duyguları daha önce hiç görmediğimiz boyutlara ulaştı. Bu tabloyu Başbakan Netanyahu'ya sundum. (Yargı düzenlemesi) Süreci şu anda durdurmalı ve oturup konuşmalıyız."

"Yargıda bir değişikliğe ihtiyacımız var ancak büyük değişiklikler diyalogla yapılmalıdır." değerlendirmesinde bulunan Gallant, "Şimdi kendi sesimle alenen söylüyorum; yasama sürecini durdurmalıyız." kaydetti.

28 Şubat zihniyeti devam ediyor! Sokak röportajında başörtülü kadınlara skandal... Haberi Görüntüle

Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden... Haberi Görüntüle

MİLLETVEKİLLERDEN GALLANT'A DESTEK

Likud milletvekilleri Yuli Edelstein ve David Bitan, Gallant'a katılarak, yasa tasarısının durdurulması ve diyalog çağrısında bulundu.

Yuli Edelstein, Twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde, "Halkın çoğunluğu yargı sisteminde bir değişiklik gerektiğini anlıyor ve bunu istiyor ancak bu, geniş bir fikir birliğine varmak için sabır, diyalog ve kapsamlı bir söylemle yapılmalıdır." açıklamasında bulundu.

David Bitan da sosyal medya hesabından şu şekilde açıklama yaptı;

"Haftalar önce de söylediğim gibi yasa teklifi durdurulmalı, derhal müzakerelere başlanmalı ve kapsamlı bir anlaşmaya varılmalıdır. Savunma bakanı arkadaşımın sözlerini destekliyorum." dedi.

YRP'de seçime günler kala istifa depremi! İl ve ilçe teşkilatı... Haberi Görüntüle

Survivor 2. eleme adayı kim oldu 24 Mart? Survivor All... Haberi Görüntüle

CESUR VE ÖNEMLİ BİR ADIM

Diğer taraftan, eski Başbakan ve muhalefet partisi lideri Yair Lapid  Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Gallant'ın, "İsrail Devleti'nin güvenliği için cesur ve önemli bir adım attığını" ifade etti.

Lapid'in yaptığı paylaşımının detayları şu şekilde;

"Yargı düzenlemesi ulusal güvenliğe ciddi şekilde zarar veriyor ve bu tehlikeli bozulmayı durdurmak onun (Gallant'ın) görevi ve sorumluluğudur.

İşte hakikat anı. Hükümete sesleniyorum; her şeyi durdurun. Yargı seçim kurulu hakkındaki yasa tasarısını ya da (koalisyon hükümeti ortaklarından Aryeh Deri'ye atfen) Deri Kanunu'nu geçirmeyin ve gelin Cumhurbaşkanlığı konutunda müzakere edelim." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading