Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail basını Erdoğan'ın İsrail'e ziyaret düzenleyeceğini iddia etti

İsrail basını Erdoğan'ın İsrail'e ziyaret düzenleyeceğini iddia etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Kasım parlamento seçimlerinin ardından İsrail'i ziyaret etmeyi planladığı iddia edildi. Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York’ta bulunan Erdoğan, 2008'den bu yana ilk kez İsrail Başbakanı ile bir görüşme yapacak.

Gündem

23.01.2024, 22:13

İsrail basınının iddiasına göre, 2005 yılından bu yana İsrail'i ziyaret etmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım parlamento seçimlerinin ardından İsrail'i ziyaret edecek.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

İSRAİL İLE NORMALLEŞME ADIMLARI

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler, İsrail'in 2010 yılında Gazze'ye giden Mavi Marmara yardım gemisine saldırı düzenlemesi üzerine kopmuş, 2016 yılında ise diplomatik girişimler yeniden başlamıştı.

2018 yılında ise İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki Büyük Dönüş Yürüyüşü protestolarına katılan çok sayıda Filistinliyi öldürmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ilişkiler yeniden kopmuş, Türkiye tüm diplomatlarını geri çekmişti.

9 Mart'ta İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve Başbakan Lapid Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmüş, bu ziyaretle birlikte ilişkiler bir kez daha normalleşme aşamasına gelmişti.

Son olarak iki ülke, karşılıklı büyükelçi atama kararı almış, bu kapsamda Tel Aviv yönetimi, halihazırda İsrail'in Ankara Maslahatgüzarı olan Irit Lillian'ı büyükelçi olarak görevlendirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading