Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş'ten orta-uzun vadede yatırım tavsiyesi: Altın fiyatları için kritik tarih… Gümüş alın çünkü…

İslam Memiş'ten orta-uzun vadede yatırım tavsiyesi: Altın fiyatları için kritik tarih… Gümüş alın çünkü…

Seçim sonrası Dolar/TL’de makas aralığının daraldığının altını çizen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Orta ve uzun vadede hem döviz tarafında hem altın fiyatlarında yükselişlerin devam edeceğini vurguladı.

Gündem

23.01.2024, 20:58

28 Mayıs’ta Türkiye yeniden sandık başına giderek Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçti.  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, seçim sonrası piyasaların son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İstanbullu deprem ile burun buruna! Deprem gerçeği İstanbul'a artık çok... Haberi Görüntüle

Ankara'ya kritik ziyaret! Bakan Fidan, ABD'li heyeti kabul etti Haberi Görüntüle

“BORSADAKİ YÜKSELİŞLER DEVAM EDEBİLİR"

Piyasalarda iyimserlik söz konusu olduğunu ve özellikle borsa tarafındaki yükselişlerin çok dikkat çekici olduğunu belirten İslam Memiş, “Dün haftanın ilk işlem günüydü yüzde 4,5 civarında bir yükseliş oldu. 4.800 puan seviyesine kadar endeks tarafında bir yükseliş gördük şuanda 4900 puan seviyesinin üzerinde yüzde 3 civarında bir değer artışı olduğunu ve bunun devam ettiğini gözlemliyoruz. Borsa’daki yükselişler bir miktar daha devam eder diye tahmin ediyorum özellikle kısa vade için 5.000 puan seviyeleri, yaz aylarında 6.000 puan seviyesinin üzerinde rakamlar beklemeye devam ediyorum” açıklamasında bulundu. 

2024 KAHRAMANMARAŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş'ta hangi... Haberi Görüntüle

“MAKAS ARALIĞI KAPANIYOR" 

Resmi kur ile piyasa kurunun arasındaki makasın kapandığını belirten İslam Memiş, “Yine Dolar tarafındaki resmi kur tarafındaki yükselişte çok dikkat çekici çünkü resmi kur ile piyasa kuru arasındaki makas kapanıyor. 20 lira 30 kuruş civarındaki resmi kur ile 20 lira 70 kuruş civarındaki Kapalıçarşı piyasası. Ancak 20 lira seviyesinin altındaydı seçimlerden önce bu makas aralığının yavaş yavaş kapanması da dikkat çekici”

Düğüm dizisi 8. bölüm ne zaman çıkacak? Düğüm 1. sezon... Haberi Görüntüle

"YAZIN ATAKLAR BEKLİYORUM"

Ons altın ve gram altın rakamlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Memiş, açıklamasına şöyle devam etti;  “Ons altında bir düşüş var küresel piyasalardaki gelişmelerden kaynaklı 1930 dolar seviyesine kadar geriledi. Buradan tekrar bir yükseliş söz konusu olabilir 1960 dolar seviyesine kadar ve haliyle Gram altın /TL fiyatı seçimlerden önce 1392 lira seviyesindeydi Kapalıçarşı piyasasında şuan itibariyle 1354 lira seviyesinde. Gram altında da sert bir geri çekilme olduğunu gözlemliyoruz. Orta ve uzun vadede hem döviz tarafında hem altın fiyatlarında yükselişlerin devam etme olasılığı çok güçlü. Hem küresel piyasalardaki gelişmeler hem içsel problemlerden dolayı şu anda altın fiyatlarında yine yaz aylarında 1500 lira seviyesi üzerinde ataklar beklediğimi söyleyebilirim”

Hz. Muhammed'in kutsal emaneti Hırka-i Şerif ziyarete açıldı Haberi Görüntüle

YATIRIM TAVSİYESİNDE BULUNDU

Bu dönemde yatırım yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, “Borsa çok cazip, Doların karşısında EURO çok cazip yine altın fiyatları çok ucuz kalmaya devam ediyor bir de Gümüş” ifadelerini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading