Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam düşmanı Paludan'a en güzel cevap Türkiye'den geldi! 81 ilde Kur'an-ı Kerim okundu

İslam düşmanı Paludan'a en güzel cevap Türkiye'den geldi! 81 ilde Kur'an-ı Kerim okundu

İstanbul'da çok sayıda vatandaş, Taksim Camisi'nde kıldıkları sabah namazı sonrası İsveç'in Stockholm kentinde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı kınadı.

Gündem

23.01.2024, 20:20

İsveç'te İslam düşmanı siyasetçi Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakması Türkiye'de büyük tepkiye sebep oldu. 

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın eylemine tepki olarak sabah namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okundu.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: Trafik ve ulaşım çilesini İstanbulluların... Haberi Görüntüle

81 İLDE KUR'AN-I KERİM OKUNDU 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İbrahim Beşinci, namazın ardından cami önünde yaptığı açıklamada, Paludan'ın hakaretini ve hakaretine izin veren İsveç hükümetini kınamak için Türkiye Gençlik Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşları olarak Taksim Camisi'nde bir araya geldiklerini belirtti.

Bu kapsamda Türkiye'nin dört bir tarafında sabah namazı vaktiyle bütün Müslümanlar'ın bir araya geldiğini ifade eden Beşinci, "Bu hadsiz tavra karşı duruşu göstermek için bir arada toplandılar. Biz inanıyoruz ki İslam dini barış dini, rahmet dini, birlik dini, beraberlik ve kardeşlik dinidir. Hem dünyadır, hem ahirettir." dedi.

Altın kıtlığı yaşanacak! Gram altından sonra Cumhuriyet altın da tehlikede!... Haberi Görüntüle

BÜTÜN MÜSLÜMAN ALEMİNE SAYGISIZLIK YAPILDI 

İslam dinine yapılan haksız tavrı kabul etmediklerini ifade eden Beşinci, şu ifadelere yer verdi: 

Önderimiz Hazreti Muhammed, kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. Buna yapılan her türlü saygısızlık önce Müslüman alemine sonra Türkiye Büyükelçiliğinde yapıldığı için de ülkemize yapılmıştır. Bu manada Türkiye'nin gençleri olarak bu bizim kırmızı çizgimizdir. Buna tepkimiz bugün böyle, yarın daha da kalabalıklarla olacaktır. Bir tane kendini bilmezin orada 'Kur'an-ı Kerim'i yakacağım' deyip, güvenlik eşliğinde çitlere alınarak tüm dünyanın gözü önünde hadsiz tavrı sergilemesi aşağılık bir tavırdır. Bu tavrı sergilemesine izin veren İsveç hükümetini de kınıyoruz. Bu tavrı sergileyen o zatı da kınıyoruz.

Seçmen bilgi kağıdını getirmek zorunda mı? Yeni evlenenler kimliğini değiştirmeden... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SİZE ASLA GEÇİT VERMEYECEK 

Diğer yandan konuyla alakalı açıklama yapan TÜGVA İstanbul İl Başkanı Emrullah Şanlan şu sözleri kaydetti: 

Terörist sevici İsveç, Stockholm büyükelçiliğimizin önünde kutsal Kur'an-ı Kerim'i alçakça ve asla kabul edilemez bir saldırı hedeflemiştir. Hiç usanmadan ve utanmadan mütemadiyen İslam'ın kutsal değerlerine saldırmaktan çekinmeyen terörist sevici Batı dünyası ve destekçileri bilmelidir ki Türkiye de size asla geçit vermeyecek. Dinine ve değerlerine, kıyamete kadar sahip çıkacak bir gençlik vardır. Bu öyle bir gençliktir ki vatan, bayrak, din söz konusu olduğunda hiç şüpheye düşmeden, en öne atılmıştır ve atılacaktır.

Anayasa Mahkemesinin yeni başkanı belirleniyor: İşte seçimin yapılacağı tarih Haberi Görüntüle

BU GENÇLER ANADOLU'NUN HER KÖŞESİNDE KUTSALINI BAŞININ ÜSTÜNDE TAŞIMAKTADIR 

Sözlerine devam eden Şanlan şu ifadelere yer verdi: 

Bu gençler Anadolu'nun her şehrinde her mahallesinde her köyünde bayrağını ve kutsalını başının üstünde taşımaktadır. İslam, barış ve kardeşlik dinidir. İslam hoşgörü ve merhamet dinidir. Kur'an, Allah'ın kelamıdır. Son kutsal kitaptır ve kıyamete kadar da Allah'ın güvencesi altındadır. Dokunulamaz, dokundurtmayacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading