Yandex Metrica

İSKİ Riva Deresi'nde önlem almakta yetersiz kaldı! Vatandaşlar şikayetçi: Devreye bakanlık girdi

İSKİ Riva Deresi'nde önlem almakta yetersiz kaldı! Vatandaşlar şikayetçi: Devreye bakanlık girdi

Beykoz'da yaşayan vatandaşlar, yetkililerin ilçedeki Riva Deresi'nde oluşan kirlilik ve kötü kokuyla ilgili önlem almasını istedi. İSKİ önlem almakta yetersiz kalınca devreye Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı girdi.

Gündem

04.04.2024, 15:00

Riva Deresi'nde son günlerde artan kötü koku ve derenin renginin siyaha dönüşmesi çevrede yaşayanların tepkisini çekiyor.

Rönesans Gayrimenkul kaç lot verir? Rönesans halka arzda bireysel kaç lot düşer? Rönesans Gayrimenkul kaç lot verir? Rönesans halka arzda bireysel kaç... Haberi Görüntüle

ÇEVRE SAKİNLERİNİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Derenin iç kesimlerine doğru artan kötü koku ve suyun renginin bazı yerlerde koyulaşması nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşlar yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.

Çevre sakinlerinin artan şikayetleri üzerine harekete geçen İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı çevre denetim ekipleri, derede inceleme yaparak numune aldı.

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? Haberi Görüntüle

İSKİ 'BİLGİMİZ VAR' DEDİ AMA ÖNLEM ALMADI

Riva Mahallesi Muhtarı Salih Belen, bölgedeki kötü koku ve renk değişimi şikayetlerinin 10 gün önce başladığını belirterek, "Kötü kokular aldıktan sonra İSKİ'yi aradım. Onlar da ekip yönlendirdi ve bana nedenini bulduklarını, ilgili uyarıları yaptıklarını söylediler. 3-5 gün sonra aynı kokuyu tekrar aldım, tekrar aradım müdürlüğü, 'Bilgimiz var' denildi ama önlem alamadılar." dedi.

Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek olayı ne? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

ARITILIP ARITILMADIĞINI İSKİ'NİN TAKİP ETMESİ LAZIM

Yıllardan beri deredeki kirlilikten rahatsız olduklarını ifade eden Belen, "Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri'nden derenin denize döküldüğü noktaya kadar Hüseyinli, Cumhuriyet, Bozhane, Öğümce, Akbaba gibi köylerimiz var. Bunlar arıtması olan yerler ve arıtmaları Riva'ya geçiyor ama arıtılıp arıtılmadığını İSKİ'nin takip etmesi lazım. Atıklar ayrıştırılıp atılsalar bu şekilde koku yapmaz demek ki makineler çalışmıyor." ifadelerini kullandı.

Belen, Riva'nın turizm bölgesi olduğunu yaz aylarında insanların denize girdiğini anlatarak, "Eskiden buradan balıklar tutuluyordu. Şu anda ne balık yaşıyor ne de başka bir şey." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading