Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşgalci İsrail askerleri camiye ayakkabı ile girdi! İbadet eden vatandaşları zorla dışarı çıkardı

İşgalci İsrail askerleri camiye ayakkabı ile girdi! İbadet eden vatandaşları zorla dışarı çıkardı

İşgalci İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camii'ne ayakkabılarıyla birlikte girdi ve camide ibadet halinde olan insanları zorla dışarı çıkarttı.

Gündem

23.01.2024, 17:59

İsrail güçleri, Yahudilerin en kutsal günü olarak kabul edilen Yom Kippur’u (Kefaret Günü) neden olarak göstererek işgal altında olan Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camii'ne girerek içeride ibadet eden Müslümanları zorla dışarı çıkardı.

El Halil kentinde Vakıflar Müdürü Cemal Ebu Aram açılama yaparak, İsrail güçlerinin Harem-i İbrahim Camii'ne ayakkabılarıyla birlikte baskın yaptığını, Müslümanların namaz kıldığı halılarda ayakkabıyla yürüyerek ibadet eden kişileri zorbalık yaparak camiyi boşaltmaya zorladığını söyledi.

Aram, birkaç kişinin ve Evkaf Dairesi çalışanının silah dipçikleri ile darp edildiğini ve vücutlarında morlukların oluştuğunu da belirtti.

Filistin Evkaf ve Din İşleri Bakanlığı Müsteşarı Hüssam Ebu El-Rub ise, bakanlığın, işgalci İsrail makamlarının Harem-i İbrahim Cami'nde gerçekleştirdiği saldırıların, ezan okunmasını engellemesini ve çalışanlarını camiden atmasını kınadığını belirterek, bu eylemin camiye açık bir saldırı ve tüm kontrolü ele geçirmek için gerçekleştirilen bir girişimi olduğunun altını çizdi.

Harem-i İbrahim Camii, Müslümanlar arasında Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal sayılan 4. cami olarak kabul görüyor. Cami, İsrail makamlarınca yılda 10 gün, Yahudi tatillerinde Müslümanlara tamamen kapatılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading