Yandex Metrica

İşçisi aş peşinde Ekrem oy derdinde! İBB çalışanlarından "düdük çalma" eylemi

İşçisi aş peşinde Ekrem oy derdinde! İBB çalışanlarından "düdük çalma" eylemi

İBB'ye bağlı Şehir Hatları'nda toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle başlatılan "düdük çalma" eylemi bugün de sürüyor.

Gündem

02.03.2024, 09:38

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Bir ailenin geçinmesi için en az 30 bin TL alması gerekir" sözüne rağmen işçilere çok düşük zam tekligi ettiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları AŞ'ye bağlı vapurlarda, toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması üzerine başlatılan "düdük çalma" eylemi sürüyor.

Şehir Hatları AŞ'de yetkili sendika Türkiye Denizciler Sendikası ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşıya varılmaması nedeniyle başlatılan düdük çalma eylemi devam ediyor. 

Gazi Meclis 104 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret Gazi Meclis 104 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan... Haberi Görüntüle

1 DAKİKA BOYUNCA DÜDÜK ÇALINDI

İlk eylemin 28 Nisan'da yapılması ve sendikanın 1 Mayıs itibarıyla düdük çalma eylemlerini her gün gerçekleştireceklerini açıklamasının ardından, Şehir Hatları'na bağlı vapurlarda, bugün de 09.15'te bir dakika boyunca düdük çalındı.

Kadıköy'deki Bostancı iskelesinde Adalar Hattında çalışan Şehir Hatları vapurlarında da düdük çalma eylemi gerçekleştirildi. Vapur ve iskele personeli alkışlayarak düdük çalma eylemine destek verdi.

Hudut kartalları görev başında: Bayramda vatan nöbeti! Hudut kartalları görev başında: Bayramda vatan nöbeti! Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU SÖZÜNÜ TUTMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Bir ailenin geçinmesi için en az 30 bin TL alması gerekir" sözünün çok altında zam teklif edildiğini belirterek ilk olarak 28 Nisan itibarıyla vapurlarda siren çalma eylemi gerçekleştirdi. Şehir Hatlarına bağlı tüm vapurlar, saat 09.00'da bir dakika boyunca sirene bastı. Siren sesi İstanbul'un birçok noktasından duyuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading