Yandex Metrica
SON DAKİKA

İran suikast timinin yeni görüntüleri ortaya çıktı! Dikkat çekmemek için bakın ne yapmışlar

ATV Haber'den Özlem Aktay İranlı suikast timinin yeni görüntülerine ulaştı. İstanbul Taksim'de yürüyen İsrailli turistler, İranlı casuslar tarafından adım adım izlendi. Ajanlar otelden çıkan grubu takip etti, görevin bir süre sonra başka bir ajana devredildiği ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:03

Haziran ayında Türkiye'ye gelen İsrailli turist kafilesine suikast gerçekleştirmek isteyen İranlı ajanların kanlı planı, MİT - İstanbul İstihbarat ve Terör Şubenin başarılı operasyonuyla önlendi.

Suikast timinin başında ise bir dönem İran Deniz Kuvvetleri'nde askerlik yapan tetikçinin bulunduğu kaydedilmişti.

Kanlı eylem MİT, İstanbul İstihbarat ve Terör Şube'nin başarılı operasyonuyla önlendi. İsrailli turistler de başarılı bir şekilde ülkelerine gönderildi.

Bakan Fidan iftar programında konuştu: 'Türkiye kendi coğrafyasında oyun kuran,... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İran'da başlayan suikast zincirinin rövanşı İstanbul'da alınacaktı. İstanbul istihbarat şubesi, İran uyruklu 10 kişilik suikast timini deşifre edip yakalatmayı başardı. 

İran'da Mayıs ile Haziran ayı arasında silahlı ve bombalı toplam 14 eylem düzenlendi. İran bu eylemler ile ilgili İsrail’i sorumlu tutuyordu. İran’ın İsrail’den bu eylemlerin "intikamını alacağı" şeklinde haberler çıkmıştı. Dolayısıyla bu eylemlerin yansıması İstanbul'a da taşındı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair LAPİD, İstanbul'da tatilde bulunan İsrail vatandaşlarına yönelik uyarıda bulunmuş, vatandaşların can güvenliği için İstanbul’u terk etmelerini istemişti.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terör Birimleri koordinasyonuyla teknik ve fiziki imkânlar kullanılarak ve uzun süreli çalışma yürütülerek yapılan operasyon ile tamamı İranlılardan oluşan ve organize suç örgütleri ile iç içe geçmiş bir suikast timi deşifre edilerek açığa çıkarıldı. Yapılan operasyonlar neticesinde 10 İran uyruklu şahıs Siyasi ve Askeri Casusluk suçundan yakalandı, 7 şahıs tutuklanarak cezaevine sevk edildi. 3 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Suikast için silah temin eden M.N. Beyoğlu’nda bir otelde 2 silah ve susturucu ile birlikte yakalandı. M.N. İle silah alışverişinde bulunduğu tespit edilen J.G.'nin yakalanması için Emniyet istihbaratı harekete geçti, M.N. silahları tetikçi J.G.'ye verdiği, J.G. M.N'ye tekrar saklamak üzere teslim ettiği anlaşıldı. J.G. aynı gün İstihbarat ve TEM Birimlerince Fatih ilçesinde konakladığı otelde yakalandı.

10 Haziran’dan itibaren suikast timinin üyeleri ülkemize gelmeye başladılar.

Suikast timinin başı K.M., suikast için J.G.’yi İran’dan özel olarak getirtti.

J.G.'nin İran Deniz Kuvvetlerinde bir dönem asker olarak görev aldığı belirlendi.

 Suikast için takip çalışması yapmak üzere suikast timi bir motosiklet aldı. Bu motosikletin temin edilme süreci de gizlilik içinde gerçekleştirildi. Bu motosikletin temin edilme süreci de gizlilik içinde gerçekleştirildi. Motosiklet için pazarlık yapan, satın alan, takipte kullanacak şahsa ulaştıran çete üyelerinin farklı olmasına dikkat edildi. Bu şekilde zincirin bir halkası yakalansa dahi suikastın sekteye uğramaması amaçlandı.

Yakalanmamak için çeşitli yöntemlere başvuran suikast timi üyeleri sahte belge kullanarak otel rezervasyonu yaptırıyordu. Operasyon sonucunda İtalya ve Tacikistan ibaresi taşıyan (3) adet sahte pasaport ele geçirildi.

Beyoğlu'ndan Esenyurt'a, Beylikdüzü’ne kadar birçok adreste İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terör Birimlerince çalışmalar yürütüldü. Titizlikle takip edilen çete üyeleri 3 silah, bunlara ait susturucular ve çok sayıda fişek ile birlikte yakalandı.

Suikast timince kullanılması öngörülen silah ve ekipmanlarla tetikçiye muhtelif yerlerde atış talimi yaptırıldı. Otel odasında son deneme yapıldı. Tetikçi J.G. İsraillilerin kaldığı Beyoğlu'ndaki otelin üst katındaki odasında susturucuyu takarak yatağa iki el ateş etti. Bu görüntüler de video kaydına alınarak diğer tim üyeleriyle paylaşıldı.

Suikast emrini veren ve gelen talimatlar doğrultusunda timi yönlendiren K.M., 14 Temmuz’da gerçekleştirilen bir operasyonla ele geçirildi.

 K.M., Tetikçi J.G., M.N. ile otelde keşif çalışmalarına katılan I.S. ve diğer 5 şüphelinin cep telefonlarında İsraillilere ait yüzlerce keşif videosu ve fotoğraf bulundu.

Suikast eyleminin engellenmesi ile ilgili olarak Türkiye-İsrail-İran arasında çıkabilecek önemli bir diplomatik krizin önüne geçildi. İsrail Başbakanı ve Dış İşleri Bakanınca yapılan resmi açıklamalarda, yapılan operasyon sebebiyle emniyet güçlerinden övgü ile bahsedildi ve Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde teşekkür mesajları yayınlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading