Yandex Metrica
SON DAKİKA
İran suikast timine MİT'ten dev operasyon! Susturucu ve krokilerle yakalandılar

İran suikast timine MİT'ten dev operasyon! Susturucu ve krokilerle yakalandılar

Türkiye'deki İsraillilere yönelik suikast hazırlığı içerisinde olan İran suikast timi operasyonla yakalandı. Adreslere yapılan baskın sonucunda susturuculu silahlar ile krokiler çıktı. İki ayrı hücrenin daha yurda giriş yaptığını tespit eden istihbarat birimlerinin, İranlı suikastçilere yönelik çalışmaları devam ediyor.

Gündem

23.01.2024, 22:10

İran'da son dönemde yaşanan bürokrat ve bilim insanlarına yönelik suikastlerin ardından İsrail’i sorumlu tutan Tahran yönetimi intikam yemini etmişti.

İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji saat verdi! Kara kış metropolün kapısına... Haberi Görüntüle

'İRAN'IN HEDEFİNDESİNİZ DERHAL TÜRKİYE'Yİ TERK EDİN'

İsrail bunun üzerine Türkiye'deki vatandaşlarına mesaj göndererek İsrail'e dönmelerini veya kendilerine güvenli bir alana taşımalarını istemişti. Türkiye’de de 100’e yakın İsrailli bürokrat ile aileleri ve turistlere “İran’ın hedefindesiniz derhal Türkiye’yi terk edin” mesajları göndermişti.

Terör propagandası! Netflix'in '3 cisim problemi' dizisinde skandal: PKK'yı temsil... Haberi Görüntüle

SUİKAST TİMİ'NE MİT VE EMNİYET OPERASYONU

Türk istihbarat makamları, iki hafta önce SAVAMA kontrolünde öğrenci, turist ve iş adamı görünümünde DMO (Devrim Muhafızları Ordusu) mensuplarından oluşan 5 kişilik bir timin Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi. İstanbul’a girip kiraladıkları günü birlik evlere yerleşen ve 3 yerli iş birlikçiyle keşif çalışması yapan suikast timi, hedefte bulunan eski bir İsrailli diplomatın eşinin Beyoğlu’nda kaldığı oteli tespit edince turist görünümüyle otele yerleşti. Suikast timi, saldırı için harekete geçince operasyon düğmesine basan MİT ve Emniyet önce hedefteki İsrailli diplomat eşini uyarıp korumaya aldı. Suikast timinde yer alan 5 İranlı ile 3 yerli işbirlikçi 16 Haziran Perşembe gecesi düzenlenen seri operasyonlarla yakalandı.

Ramazan'ın son günü ne zaman, hangi tarih 2024? Ramazan ayı... Haberi Görüntüle

KEŞİF RAPORLARI VE KİŞİLERE AİT KİMLİK BİLGİLERİNE ULAŞILDI

Beyoğlu, Fatih ve Beylikdüzü’nde birisi otel ikisi günü birlik kiralık ev olmak üzere 3 ayrı adrese düzenlenen baskınlarla yakalanıp gözaltına alınan 5 kişilik suikast timi ve 3 yerli iş birlikçinin kaldığı adreslerde yapılan aramalarda ise saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanmış ikisi susturuculu 4 silah ile çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. İncelemeye alınan dijital malzemelerde saldırı öncesi hazırlanmış keşif raporları ile hedefteki şahıslara ait kimlik ve adres bilgilerine ulaşıldı. MİT ve polisin casus filmlerini aratmayan bir operasyonla kurtardığı eski büyükelçi eşiyle, hedefte oldukları tespit edilen birkaç İsrailli turist ise ülkelerine gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading