Yandex Metrica

İnternetin çöküşü akıllara 'Great Reset' (Büyük Sıfırlama) projesini getirdi

İnternetin çöküşü akıllara 'Great Reset' (Büyük Sıfırlama) projesini getirdi

Milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya platformlarının çöküşü, Kovid-19 salgınıyla birlikte daha sık tartışılan 'Great Reset' (Büyük Sıfırlama) kavramını gündeme getirdi.

Gündem

03.03.2024, 14:28

Önce 1,5 milyar Facebook hesabının çalındığı açıklandı. Ardından Mark Zuckherberg'in sahibi olduğu sitenin alan adı satışa çıkarıldı. Çok geçmeden Facebook'la birlikte Instagram ve WhatsApp dünya genelinde iflas etti. 

Gelişmeler, koronavirüs pandemisiyle birlikte son iki yıldır kamuoyunda yoğun biçimde tartışılan 'Great Reset' (Büyük Sıfırlama) kavramını yeniden gündeme getirdi. 

Küresel ekonomik düzeni, iktisadi araçları ve 'internet'i başlıbaşına sıfırlayarak dünyaya yeni bir düzen getirmeyi amaçlayan Great Reset projesinin gizemli uygulayıcıları Facebook-Instagram-WhatsApp çöküşüyle birlikte ilk hamlesini yapmış olabilir. 

Rezerv para birimi olan ABD Doları'nın bile tepetaklak olmasına yol açabilecek adımlar gerçekleşirse, sonrasında vaki olacak domino etkisi her bölgede taşları yerinden oynatacak. 

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

YENİ BİR ÇAĞ MI BAŞLIYOR?

Pandemi sürecinde insanların eve kapanmak zorunda kalmasıyla eğitim anlayışının değişmesi, uzaktan çalışma kavramının milyonlarca insanın hayatına girmesi ve kripto para teknolojileri, bir sonraki adımda dünyayı neyin beklediğine ilişkin soru işaretlerini artırmıştı. 

Şu an bile komplo teorisi gibi görünen gizemli program devam ettiği takdirde Kovid-19 sonrasında yeni varyantlar yahut yeni virüslerle devam edecek küresel salgın bir yandan bunlara karşı geliştirilecek aşıların insanlara sürekli enjekte edilmesini gerektirirken bireylere bir yandan da sosyal ortamdan kopuk izole bir yaşamı dayatacak. 

Facebook, Instagram ve WhatsApp'la başlayan, sonrasında Twitter ve Tiktok'la devam eden çöküş küresel servis sağlayacıların iflas etmesine kadar giderse bu, birilerinin dijital dünyanın fişini istedikleri zaman çekecebilecek güce sahip olduklarını ilan etmesi anlamına geliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading