Yandex Metrica

İngiliz gazeteci: Erdoğan'dan kurtulup Türkiye'yi parçalamak istiyorlar

İngiliz gazeteci: Erdoğan'dan kurtulup Türkiye'yi parçalamak istiyorlar

İngiliz gazeteci Alexander Mercouris, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinde oynanan oyunları şahsi YouTube kanalında teker teker deşifre etti.

Gündem

23.01.2024, 17:38

Söz konusu iddiaları dile getiren yazar Alexander Mercouris, 12 yıl boyunca Londra'daki Kraliyet Adalet Mahkemelerinde avukat olarak çalıştı. Öte yandan insan hakları ve anayasa hukuku alanlarında uzman bir yazar olan Mercouris aynı zamanda Rusya ve Ukrayna üzerine önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Mercouris, kendi kanalında yaptığı konuşmasına bu projenin Neoconlar tarafından geliştirildiğini ve John Bolton'un bu projede bir deha olarak görüldüğünü ifade ederek başladı. Daha sonra, söz konusu planın kesinlikle bir demokrasi projesi olmadığını iddia etti. Mercouris, Bolton ekibinin ülkeleri yeniden inşa etmek istediğini ve bunu kabul etmeyen ülkelerin de yıkıma uğratıldığını söyledi. 

Neocon adı verilen grubun bu yıkımı sağlayabilmek için birçok ulusal ve uluslararası birçok gruba destek olduğunu belirten Mercouris, Türkiye'de gerçekleşen sokak protestolarına da sponsorluk yapıldığının altını çizdi.

2024 Öğretmen atama sayısı | 16 Nisan Kabine Toplantısı'nda öğretmen atama branş ve kontenjan sayısı belli olur mu? 2024 Öğretmen atama sayısı | 16 Nisan Kabine Toplantısı'nda öğretmen... Haberi Görüntüle

RUSYA İLE YAKINLAŞMA TÜRKİYE'Yİ HEDEF ÜLKE HALİNE GETİRMİŞ

Mercouris, NATO üyesi Türkiye ve ABD'nin ilişkilerinin düşmanca olduğunu, Asya, Orta Doğu, Doğu Akdeniz politikaları ile Rusya'dan silah alışverişi konularının Türkiye'yi Neoconların hedefi yaptığını ifade etti. Bu sebeple Neoconların, "Klasikleşmiş ifadelerle Türk devletini baskıcı ve demokrasi karşıtı göstermeye çalıştığını" söyleyen Mercouris, "Türkiye 1920'den bu yana zaman zaman demokrasiden uzaklaştı ve bir NATO üyesi olmasına rağmen bu durum Neoconları rahatsız etmedi. Ancak şimdi Erdoğan'ı yıkmak ve Türkiye'yi parçalamak istiyorlar" şeklinde konuştu.

İstegelsin satıldı mı? İstegelsin'i kim aldı? ŞOK İste Gelsin'i ne kadara aldı? İstegelsin satıldı mı? İstegelsin'i kim aldı? ŞOK İste Gelsin'i ne... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE KAOS ÇIKARIP ERDOĞAN'I YIKMAK İSTİYORLAR

Mercouris'ın ifadelerine göre Neoconlar; Ukrayna üzerinden hareket etmeye çalıştı ancak Rusya buna çok hızlı bir reaksiyon gösterdi. Bu nedenle Bolton ekibi de zaman kaybetmeden Türkiye'ye yöneldi ve Türkiye Demokrasi Projesi'ni başlattı. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu söyleyen Mercouris, Türkiye'de bir kriz çıktığı takdirde bu krizin Orta Asya, Batı Asya, Doğu Akdeniz, Avrupa ve hatta ABD'ye ulaşacağını, ancak söz konusu ekibin bunu önemsemediğini, tek isteklerinin burada bir kaos yaratarak Erdoğan'ı yıkmak olduğunun altını çizdi.

Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı 200 kişiyi işten çıkardı! Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı... Haberi Görüntüle

"AFGANİSTAN'DA OLANLARI ÜLKENİZDE GÖRMEK İSTER MİSİNİZ?"

Darbe girişimi esnasında ABD'nin ve haliyle Neoconların ne yaptığının Türkiye tarafından tam olarak okunmadığını ifade eden Mercouris, "Türkiye İkinci Dünya Savaşının sonundan bu yana en büyük tehlike ile karşı karşıya. Etrafınıza bakın ve yaptıkları (ABD) tahribatı görün. Irak'ta, Libya'da, Afganistan'da olanları ülkenizde görmek ister misiniz? Erdoğan'ın destekçileri ve Erdoğan'ı eleştirenlerin bunu anlaması lazım" dedi.

CHP'de istifa depremi! Seçim sonuçlarını işaret ederek 'Partideki yöneticiler aleyhte çalıştı' dedi CHP'de istifa depremi! Seçim sonuçlarını işaret ederek 'Partideki yöneticiler aleyhte... Haberi Görüntüle

"BÜYÜK BİR PROBAGANDA BAŞLAYACAK"

Mercouris, tüm Neoconların Türkiye'ye karşı birleştiğini ve büyük bir propagandanın başlayacağını ifade etti. Türkiye'de etnik ve mezhepsel kimlik üzerinden siyaset yapılacağını, tüm Batı medyasının Türkiye aleyhinde konuşacağını belirten Mercouris, "Eğer Neoconların başarısına yarayacaksa cihatçı terör örgütlerinin dahi iyi gösterilebileceğini" söyledi. Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye göre çok daha büyük ölçekte bir ülke olduğunu ifade eden Mercouris, "Türkiye'de Erdoğan'a olan destek pekişecek ve insanlar diyecek ki; Irak'ta olanları gördük, Libya'da olanları gördük, Afganistan'da olanları gördük aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz" vurgusu yaptı.

KAYNAK: AHABER

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading