Yandex Metrica

İmarı duyan çatıyı dikiyor! Uydudan ev gibi gösterip devleti kandıracaklar

İmarı duyan çatıyı dikiyor! Uydudan ev gibi gösterip devleti kandıracaklar

'Yeni imar barışı' dedikodusu yayılınca özellikle turistik bölgelerde yeni bir furya başladı: Taban betonu döküp üzerine sadece çatı koymak...

Gündem

19.03.2024, 00:37

Hükümetin 'yeni imar barışı' için hazırlık yaptığı dedikodusu yayılınca kırsal kesimdeki bazı uyanıklar akıl almaz yöntemlerle devleti kandırma çabasına girişti. 

Daha önceki imar barışında kaçak binaların uydu görüntüleriyle tespit edildiğini öğrenen bazı kişiler, imar hakkı bulunmayan arazilerine bir zemin betonu ve onun üzerine de bir adet çatı koyuyor. 

Hileci uyanıklar, uydudan bakıldığında 'ev' gibi görünecek bu boş yapılar için devletten imar bekliyor. 

Sözkonusu yöntem, özellikle ev ve arazi fiyatlarının son yıllarda uçuşa geçtiği turistik Ege ilçelerinde rağbet görüyor. Muğla'nın Datça ilçesinde yaşayan gazeteci-yazar Sedat Kaya'nın çekip paylaştığı fotoğraf, imar uyanıklığının çarpıcı bir örneği oldu. 

"Bugünlerde yürüyüşlerinizde dağlık ve ormanlık alanlarda bol bol çatı görebilirsiniz. Çünkü çevrede mantar gibi çatı bitiyor. Araç yolunun olmadığı 3-4 ayrı yerde daha böyle çatıların olduğunu da biliyorum. Ev falan değil, sadece çatı bunlar" notuyla fotoğraf paylaşan Sedat Kaya, uygulamanın bölgede hayli yaygınlaştığına dikkat çekti. 

Bölgeden yansıyan bilgiler, imar affı dedikodusunu duyanların 2 katlı binaların terasına çatı koyup çevresini duvarla kapatığını, hatta çatıdan da kat çıkarıp binayı 4 kata ulaştırdığını ortaya koyuyor. Bu şekilde yasadışı uygulamaların Köyceğiz ilçesinde hayli yaygın olduğu belirtiliyor. 

Turistik Fethiye ilçesinin Ölüdeniz Mahallesi, Kelebekler Vadisi ve Kabak Mahallesi'nde de bu tür uygulamalar yoğun biçimde görülüyor. İmarı olmayan, hatta yolu bile bulunmayan dağlık araziye subasman betonu koyup üzerine çatı diken uyanıklar, devleti kandırmak için çatının üzerine uydu anteni bile dikiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading