Yandex Metrica

İmamoğlu'nun 'madalyon evine dönüyor' yalanı da ortaya çıktı! Türkiye'de hiç bulunmamış

İmamoğlu'nun 'madalyon evine dönüyor' yalanı da ortaya çıktı! Türkiye'de hiç bulunmamış

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı Fatih Sultan Mehmet'in 'Bizans İmparatoru' olarak resmedildiği ve dünyada sadece 4 adedi bulunan madalyonun 'evine döndüğünü' söyledi. 818 bin TL verilen madalyonun geçmişte Türkiye'de hiç bulunmadığı ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 22:14

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni bir yalanı daha ortaya çıktı. 
İBB 818 bin TL vererek, Fatih Sultan Mehmet'in "Bizans İmparatoru" olarak resmedildiği ve dünyada sadece 4 adet bulunan madalyonu satın aldı.

Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce açıldı Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce... Haberi Görüntüle

'MADALYON EVİNE DÖNÜYOR'

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Üzerinde “Bizans İmparatoru Muhammed” yazan ve dünyada sadece 4 adet bulunan bu kıymetli madalyon evine dönüyor. İBB, bugün İngiltere’de müzayedeye çıkan eseri satın almıştır." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun 'evine dönüyor' dediği madalyonun aslında geçmişte hiç Türkiye'de bulunmadığı ortaya çıkarken İBB Başkanı'nın yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu.

Sinan Engin Beyaz Futbol'dan ayrıldı mı, neden? Sinan Engin TV8,5'a mı geçiyor? Sinan Engin Beyaz Futbol'dan ayrıldı mı, neden? Sinan Engin TV8,5'a... Haberi Görüntüle

MADALYON FATİH'İN VEFATINDAN SONRA YAPILDI

Öte yandan madalyon, Fatih Sultan Mehmet'in vefatından sonra Napoli’de yapıldı. Onu bu denli nadir kılan ise Fatih’in unvanının Bizans imparatoru olarak madalyon üzerinde yer alması.

Bronzdan dökülen madalyon Rönesans’ın en güzel portre madalyonlarından biri sayılıyor. 11 buçuk santimetre çapındaki madalyonun dünyada sadece üç örneği daha var. Bunlardan biri New York’taki Metropolitan müzesinde, diğerleri ise Oxford’daki Ashmolean ile Londra’daki Victoria ve Albert Müzeleri’nde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading