Yandex Metrica

İmamoğlu'na hapis kararı sonrası süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar...

İmamoğlu'na hapis kararı sonrası süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Peki süreç nasıl işleyecek? Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi? İşte tüm detaylar...

Gündem

23.01.2024, 20:11

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık İmamoğlu katılmazken, avukatları salonda hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, Ekrem İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep ettiği mütalaayı yineledi.

Sanık avukatları, Ekrem İmamoğlu hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli oldu mu? MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli... Haberi Görüntüle

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bu karar İstinaf Mahkemesi'ne gidecek. İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası onanırsa, Yargıtay'a gidecek. Yargıtay'ın da kararı onaması durumunda, İmamoğlu siyasi yasaklı olacak.

Bugün verilen karar sonrası İmamoğlu cezaevine girmeyecek; belediye başkanı olarak görevine de devam edecek.

İBB Başkanı hakkında verilen 2 yıl 7 aylık hapis cezası TCK 125. Maddesi 3. fıkrası 5. Bendinde düzenlenen “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesinden …” mahkumiyet kararı verildi. 

Kararla ilgili olarak, bu karar kesinleşmeden İBB Başkanlığı düşmeyecektir. Çünkü TCK 53. Maddesinde düzenlenen kamu haklarını kullanmadan men koşulu yerel mahkeme kararının derece mahkemeleri dediğimiz İstinaf ve Temyiz mahkemesince onanması ile olmaktadır. Dolayısı ile yerel mahkeme kararı kesinleşmesi gerekmektedir. Bu süre zarfında İBB Başkanılığı temsil ile hak ve yetkilerini kullanmaya devam edecek. 

Diğer bir husus bahse konu mahkumiyet kararı 5 yılı geçmediği için İstinaf incelemesi sonunda kesinleşecek.

Öte yandan normal şartlarda yerel mahkemede gerekçeli kararın 1 ay içinde yazılması ve 3 ay içinde İstinaf Mahkemesine dosyanın gitmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading