Yandex Metrica
SON DAKİKA
İlim Yayma Vakfı şova izin vermedi gereğini yaptı! İnşaat durduruldu

İlim Yayma Vakfı şova izin vermedi gereğini yaptı! İnşaat durduruldu

İstanbul Fatih’te yer alan Süleymaniye Camii yakınında bulunan İlim Yayma Cemaati'ne ait vakıf inşaatı Süleymaniye Camii'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle vakıf tarafından alınan karar ile durduruldu.

Gündem

23.01.2024, 18:47

Geçtiğimiz günlerde Süleymaniye Camii'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle İlim Yayma Vakfı'na ait tarihi bina inşaatı çok konuşulmuş, tartışılmıştı. Kendi rezaletlerini örtbas etmeye çalışan İBB, yaptığı pr ile hedef şaşırtarak gündem değiştirmek niyetindeydi. Ancak  İlim Yayma Vakfı buna izin vermedi.

Çamur siyaseti! Turgut Altınok'tan 600 daire iddialarına yanıt: Yalan söylüyor,... Haberi Görüntüle

'SÜLEYMANİYE İSTANBUL'UN RUHUDUR'

Tartışmaların odağında kalan İlim Yayma Vakfı inşaattan feragat ettiğini açıkladı. İşte o açıklama:

''Süleymaniye, İstanbul’un ruhudur. İlim Yayma Vakfı’nın varlık sebebi, bu ruhun korumasıdır. Süleymaniye’nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz. Süleymaniye’nin siluetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşları, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz."

Sigara fiyatlarına rekor zam! Tiryakileri üzecek haber geldi: Bu fiyatlardan... Haberi Görüntüle

İŞ ARAYANLARA MÜJDE! Kamu kurumuna 21-49 yaş arası KADIN ERKEK... Haberi Görüntüle

KALIP SİSTEMLERİ SÖKÜLDÜ

Bu açıklamanın ardından Fatih Belediye Başkanı da açıklamalarda bulundu.

“Yasal bir bina. Ama yasal olması toplumsal kabulü gerektirmez. İlim Yayma Vakfı zaten açıklama yaptı gereğini yapacağız dedi. Yasal hakları olmasına rağmen geri adım atacağını söyledi. Bu binadaki kalıp sistemleri de söküldü. Parafet kalıp sistemi yıkıldı, kat ilavesi yok. Kurulların alacağı karara uyacağız dedi İlim Yayma Vakfı. İnşaat durdu, Kurulların alacağı kararlar bekleniyor.”

İnşaatın son halinde görüldüğü gibi son kattaki kalıplar sökülmüş durumda. Koruma Kurulu’nun kararının ardından da son katla ilgili girişim başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading