Yandex Metrica

İletişim Başkanlığı’ndan medyanın fonlanmasına ilişkin açıklama

İletişim Başkanlığı’ndan medyanın fonlanmasına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'de faaliyette olan bazı medya kuruluşlarına yabancı kaynaklardan fon sağlandığına dair haberler ile ilgili olarak, ‘Yeni kisveler altında beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyiz.’ dedi.

Gündem

23.01.2024, 17:41

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, konuyla ilişkin yaptığı açıklamasında, merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bir vakfın Türkiye'de bazı medya kuruluşlarını fonladığına dair iddiaları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Türkiye Anayasası'nın haber alma ve verme özgürlüğünü güvence altına aldığını anımsatan Altun, özgür basının, demokrasinin belkemiği olduğun altını çizdi.

Şakir Öner Günhan kaç yaşında vefat etti? Şakir Öner Günhan kimdir? Şakir Öner Günhan kaç yaşında vefat etti? Şakir Öner Günhan... Haberi Görüntüle

‘DEMOKRASİMİZİ KİMSENİN MASASINA MEZE YAPTIRMAYIZ’

Medyanın, iç ve dış vesayet odaklarınca ilgi duyulan bir alan olduğunu da bildiklerini belirten Altun, şu ifadeleri kullandı:

‘Bazı yabancı liderlerin Türk siyasetini dizayn etme niyet ve gayretlerini açıkça ifade ettiği bir ortamda, hiçbir yabancı devlet ve kuruluşun medya sektörüne çeşitli fonlar sağlamasını söz konusu çıkar ve hedeflerden bağımsız yorumlayamayız. Kimsenin şüphesi olmasın ki, ne basın özgürlüğü ne de bir başka bahaneyle demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız. Yeni kisveler altında beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyiz.

Yabancı devletlerin veya kuruluşların fonlarıyla ülkemizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarına yönelik bir düzenleme ihtiyacı olduğu açıktır. Bunun örneğini Amerika Birleşik Devletleri’nde görmemiz mümkündür. Örneğin ABD'de yabancı devletler tarafından fonlanan medya kuruluşları, altı ayda bir ABD makamlarına çalışmaları hakkında detaylı bilgi vermek durumundadır. Türkiye'de de benzer statüde faaliyet gösteren, doğrudan yabancı devletler tarafından fonlanan çeşitli medya kuruluşları bulunmaktadır. Bunlarla ilgili kamu düzeninin korunması ve halkımızın doğru haber hakkının teminat altına alınması amacıyla, ihtiyacımız olan düzenlemeleri en kısa sürede tamamlayacağız.’

6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad örgütü elebaşında 6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad... Haberi Görüntüle

MAHİR ÜNAL'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta yapmış olduğu konuşmasından rahatsızlık duyan medya kuruluşlarına sosyal medyadan seslendi.

Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Haberi Görüntüle

‘İSTEDİĞİNİZ KADAR RAHATSIZ OLUN…’

Ünal açıklamasında, 'Bugün fondaş medyanın sahipleri bu açıklamamdan rahatsız olmuşlar ki alışık olduğumuz yalan ve çarpıtma siyasetlerini saldırganca sürdürüyorlar. İstediğiniz kadar rahatsız olun, biz her zaman bölgenin yükselen gücü Türkiye’ye olan inancımızı ifade edeceğiz.' dedi.

İŞKUR 21 bin TL maaşla çalışacak 125 bin personel alımı yapacak: En az ilkokul mezunu olmak yeterli! İŞKUR 21 bin TL maaşla çalışacak 125 bin personel alımı... Haberi Görüntüle

‘TÜRKİYE BÜYÜK PLANLARI BOZMUŞTUR’

Ünal, 'Sizin bütün karalamalarınıza ve düşmanca çarpıtmalarınıza rağmen bu ülke CHP ve zihniyetinin göstermek istediğinin çok ötesindedir.

İster kabul edin, ister etmeyin Türkiye; Suriye’de kurgulanan oyunu bozmuş, terör koridorunu parçalamış, mavi vatanı korumuş, büyük planları bozmuştur.

Bu ülke Libya'nın bir savaş ağası elinde tarumar edilmesine izin vermemiş, sarsılmaz iradesi ve milletinden aldığı güçle Doğu Akdeniz'i, deniz hudutlarını gasp etmeye kalkanlara haddini bildirmiş, Karabağ'da yıllar süren işgalin durdurulmasında büyük rol oynamıştır.

Fonlarınızı sağlayanları derinden üzen bu ve daha nice gelişmelerin sizleri de üzmesi normaldir. Biz kimi üzdüğümüze değil ülkemizin istikbaline bakıyor, onun için çalışıyoruz. Bu çabayı anlayamazsınız. Çünkü yerli ve milli değilsiniz, olmadınız.' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading