Yandex Metrica

İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı! İşte 7-8 Mart yalan furyası

İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı! İşte 7-8 Mart yalan furyası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerle ilgili 7-8 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nce, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 7-8 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Haberi Görüntüle

'İSKENDERUN'DA KURULAN SAHRA HASTANESİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA' İDDİASI

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından "İskenderun'da kurulan sahra hastanesi çökmüş durumda, bölgede çadır yok." ifadeleriyle paylaşılan görüntülere ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı, hastanede hasar tespit çalışmaları yapılana kadar sahra hastanesi olarak konteynerlerin kullanıldığı, görüntülerde, meteorolojiden yapılan şiddetli rüzgar uyarısı nedeniyle toplanan UMKE personelinin barınma çadırının yer aldığı belirtildi.

Halihazırda hastanenin sağlam bloklarının hizmete açık olduğu, bugüne kadar Hatay'da 107 bin 959 çadır, 4 bin 115 konteyner kurulduğu anlatıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a rest: Söylediklerimin arkasındayım Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a rest: Söylediklerimin arkasındayım Haberi Görüntüle

'GBT'SİNE BAKILAN DEPREMZEDE AİLE YURDA ALINMADI' İDDİASI

"GBT'sine bakılan depremzede aile yurda alınmadı." iddiasının da doğru olmadığına, haberde ismi geçen M.Ç. isimli şahsın ailesiyle diğer tüm depremzedeler gibi barınma, konaklama müracaatlarının alındığı Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sultan 1. Kılıçarslan Yurdu'ndaki KYK görevlilerine 24 Şubat 2023'te müracaatta bulunduğuna işaret edildi.

Müracaatın hemen akabinde diğer depremzede vatandaşların da konakladığı Ertuğrul Gazi KYK Yurdu'na yönlendirilerek aynı gün kayıtlarının yapıldığı ancak M.Ç. isimli şahsın, söz konusu yurda kayıt yaptıktan sonra herhangi bir neden belirtmeksizin konaklamadan ayrıldığı tespit edildiği kaydedildi.

16 Nisan dolar ne kadar? Gram altın, euro kaç para oldu? 16 Nisan dolar ne kadar? Gram altın, euro kaç para... Haberi Görüntüle

'1999 SONRASI DEPREM ZARARI İÇİN AYRILAN 31 MİLYON ORTADA YOK' İDDİASI

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan "1999 sonrası deprem zararı için ayrılan 31 milyon lira ortada yok." iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şu değerlendirme yapıldı:

1 milyon 628 bin 337 dolar, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra zarar gören altyapının onarılması için dış proje kredilerinden ilgili kuruluşlarca kullanılmış, ancak 2003 yılında yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında gerekli formlar, Hazine ve Maliye Bakanlığına ulaştırılmamıştır. Bu nedenle muhasebe kayıtlarında 'Teyitsiz Doğrudan Dış Proje Kredi Kullanımları Hesabı'nda izlenen 1 milyon 628 bin 337 dolar, Sayıştay'ın önerisi doğrultusunda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan arşiv çalışması sonucunda 2019 yılında teyit edilmiş ve hesaplardan çıkarılmıştır. Bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi kaybolan bir para bulunmamaktadır.

Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek olayı ne? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

ŞANLIURFA'DA HASARLI BİNALAR İÇİN TEDBİR UYARISI YAPAN 2 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI' İDDİASI

Bültende, bazı basın yayın organlarında yayınlanan "Şanlıurfa'da hasarlı binalar için tedbir uyarısı yapan 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı." iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Depremler sonrası boşaltılan ve etrafında güvenlik tedbirleri alınan Stat Apartmanı'nın kendiliğinden çökmesinin ardından sosyal medya hesabından "Enkaz altında 15-16 kişi var, tedbir almayan yetkililer bu vebal sizin boynunuzdadır." ifadelerini paylaşan 2 kişinin Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldığı vurgulandı.

Jackie Chan'in son hali viral oldu! O fotoğraf hakkında konuştu Jackie Chan'in son hali viral oldu! O fotoğraf hakkında konuştu Haberi Görüntüle

EK BÜTÇE İDDİASI

"Hazine ve Maliye Bakanlığı ek bütçe ihtimalini gündemine aldı" iddiasının doğru olmadığına, Bakanlığın gündeminde ek bütçe konusunun yer almadığını açıkladığına dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading