banner2

İletişim Başkanı Altun kritik ziyaret öncesi BAE gazetesine makale yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti öncesi, BAE'nin ulusal gazetesi Al-İttihad'a iki ülkenin ilişkilerine yönelik değerlendirme makalesi yazan Fahrettin Altun, önemli tespitlerde bulundu.

Gündem 13.02.2022, 11:13 13.02.2022, 11:54
Abone ol
İletişim Başkanı Altun kritik ziyaret öncesi BAE gazetesine makale yazdı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik BAE ziyareti öncesi, BAE'nin ulusal gazetesi Al-İttihad için bir makale kaleme aldı. 

'BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ TERCİH DEĞİL ZORUNLULUKTUR'

Altun makalesinde pandemi sonrası dünyada baş gösteren krizlerle mücadele etmek için ülkeler arasındaki iş birliklerinin tercih değil artık zorunluluk olduğunu belirtti. 

Ortadoğu bölgesinin dünyanın herhangi bir bölgesinden daha çok işbirliğine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Altun, "Türkiye, bölgenin geleceğinin ekonomik iş birliği ve siyasi diyalog zemininde olması gerektiği inancındadır. BAE’nin da bu vizyonu paylaştığını ve Türkiye ile daha istikrarlı ve müreffeh bir bölge için çalışmaya hazır olduğunu görmekten memnuniyet duymaktayız. Cumhurbaşkanımızın ziyareti de, BAE'nin bu hedeflere katkıda bulunma bağlamında bölgedeki kritik önemini kabul ettiğinin bir kanıtıdır. Cumhurbaşkanımızın BAE ziyareti ile bölgesel barış adına yapıcı diyaloğu güçlendirmeyi ve sürdürmeyi, ilişkilerimizi bir üst seviyeye taşımayı ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

'KALICI İSTİKRAR BÖLGESEL AKTÖRLERİN GİRİŞİMİYLE MÜMKÜN OLUR'

Kalıcı istikrar için ancak bölgesel aktörlerin girişimlerinin işe yarayacağından bahseden Altun, yazısına şu ifadelerle devam etti:

"Türkiye ve BAE olarak hem ikili düzeyde hem de çok taraflı planlar aracılığıyla yapılacak bölgesel ekonomik iş birliğinin,  ihtiyaç duyulan istikrar ve barışın temeli olabileceğine inanıyoruz. Yemen, Filistin, Irak ve ötesi dâhil olmak üzere Orta Doğu'daki çeşitli çatışma bölgelerinde zorlu koşullar varlığını sürdürmektedir. Mevcut koşullar altında birçok ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşılamadığından, ekonomik eşitsizlikler tehlikeli boyutlara varmıştır. Genç işsizliği, gelir eşitsizliği, mülteciler ve ülke içinde yerinden edilmiş kişiler, acilen ele alınması gereken kalıcı sorunlardan sadece birkaçıdır. Türkiye ve BAE, bölgedeki insani krizi hafifletmek için güçlerini birleştirebilir ve diğer ülkelerin de katılması için bir model oluşturabilir."

'BURASI FIRSATLARLA DOLU BİR BÖLGE'

Önemli siyasi ve sosyal sorunlara yol açan gelir eşitsizliklerini durdurmak için önleyici tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Altun, "Burası fırsatlarla dolu ve kaynakları bol olan bir bölgedir. Dinamik nüfusumuz, beşeri sermayenin mevcudiyeti ve ekonominin canlı olması, bölgedeki refahın yaygınlaşması için elverişli bir zemin oluşturabilir. Özellikle genç nesillerimizin gelişimine olan güçlü bağlılığımızdan çok umutluyuz." ifadelerine yer verdi. 

'TÜRKİYE-BAE İLİŞKİLERİ BÖLGEYE ÖNEMLİ KATKIDA BULUNACAK'

Türkiye ile BAE ilişkilerinin tüm alanlarda artan iş birliğinin hem iki ülkenin hem de bölgenin çıkarına olduğuna karşılıklı olarak kabul etmekle birlikte, son dönemde tekrar hareketlendiğini ifade eden Altun, "Büyük önem taşıyan güvenlik, ekonomik ve insani zorluklar karşısında, Türkiye'nin istikrarlı duruşu ve BAE'nin kritik öneme sahip dinamizmi kalıcı çözümler üretebilir." dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!