Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun Kathimerini'ye konuştu: İlk işimiz 11 kenti ayağa kaldırmak

İletişim Başkanı Altun Kathimerini'ye konuştu: İlk işimiz 11 kenti ayağa kaldırmak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden Kathimerini'nin sorularını cevapladı. Altun buraya yaptığı açıklamada, ilk işlerinin vatandaşlarının ihtiyacını karşılamak ve 11 kenti ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:30

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'ni sorularını cevapladı. 

Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı, içinde bor mu var? Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı,... Haberi Görüntüle

İKİ DEPREMDE 1999 DEPREMİNDEN BÜYÜKTÜ 

Altun verdiği demeçte, 1939'dan beri yaşanan en büyük iki depremin 9 saat arayla gerçekleştiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: 

Bu depremlerin ikisi de 1999'da Marmara bölgesinde yaşadığımız depremden daha büyüktü. Üstelik 11 ilimiz bu durumdan etkilendi. Milletimiz depremleri 'asrın felaketi' olarak adlandırdı. 

Diğer yandan Altun, şu ifadelere yer verdi: 

Devletimiz var gücüyle depremzedelerin yaralarını sarıyor. Vatandaşlarımız da AFAD başta olmak üzere yardım faaliyetlerinde bulunan kurumlara maddi ve ayni desteklerini esirgemiyor.

21 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu akşam kimin maçı var? Fenerbahçe neden maç oynamadı? 21 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu... Haberi Görüntüle

ÖNCELİĞİMİZ 11 İLİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK 

Hükümetin önceliğinin 11 ili yeniden ayağa kaldırmak olduğunu söyleyen Altun şu sözleri kaydetti: 

Gerçekten de Türkiye'nin devleti ve milletiyle birliğini, bütünlüğünü bu zor dönemde açıkça ortaya koyduk. Şu anda hükümetimizin vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve depremden etkilenen şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak dışında bir önceliği bulunmuyor.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

SEÇİMLERİN ERTELENMESİ GİBİ BİR GÜNDEMİMİZ YOK 

Seçim tarihine ilişkin konuşan Altun şu sözlere yer verdi: 

Seçimlerin ertelenmesi gibi bir konu gündemimiz yok. Şu anda bir numaralı önceliğimiz yaraları bir an önce sarmak. Acımız büyük fakat devlet-millet birlikteliğiyle bu zor günleri de aşacağız.

Daha önceki afetlerde vatandaşımızı nasıl mağdur etmediysek bugün de yaraları gecikmeden saracağız. Vatandaşlarımızı güvenli, kaliteli barınma alanlarına kavuşturacağız.

İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte gerçek nedeni... İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte... Haberi Görüntüle

DOST ELİNİ HAVADA BIRAKMAYIZ 

Ayrıca Yunanistan'ın gönderdiği yardımlar hakkında konuşan Altun şu ifadeleri kaydetti: 

Yunanistan'a ve destek veren tüm ülkelere müteşekkiriz. Devletler arasında zaman zaman anlaşmazlıklar olması da doğaldır. Bu anlaşmazlıkları, uluslararası hukuka uygun olarak, anlamlı ve samimi diyalog ve hakkaniyet zemininde çözmemiz gerekir. Türk milleti, kendisine uzatılan dost elini hiçbir zaman havada bırakmamıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading