Yandex Metrica
SON DAKİKA
İletişim Başkanı Altun Euronews'a konuştu: Ülkemizin depremin hemen sonrasında gördüğü dayanışmanın süreceğini ümit ediyorum

İletişim Başkanı Altun Euronews'a konuştu: Ülkemizin depremin hemen sonrasında gördüğü dayanışmanın süreceğini ümit ediyorum

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Euronews’a değerlendirmelerde bulundu. Altun, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizin, depremin hemen sonrasında gördüğü dayanışmanın süreceğini ümit ediyorum. Verilecek uluslararası destekler, Türk halkının acılarını hafifletme çabalarımıza katkı sağlayacaktır” dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:36

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avrupa’nın önde gelen medya kuruluşlarından Euronews’a Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketi ve uluslararası dayanışma ve desteklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Altun’un kaleme aldığı makale, Euronews’ın haber portalında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhsin Yazıcıoğlu mesajı Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE GÖRÜLMEYEN BİR YIKIM YAŞANDI

Türkiye’nin 6 Şubat günü benzeri görülmemiş yıkıma neden olan bir doğal afet yaşadığını anımsatan Altun, Türkiye’nin güneyini sarsan iki büyük depremin, Avusturya’nın toplam yüzölçümünden daha büyük bir alanı ve 13 milyondan fazla insanı etkilediğini belirtti.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türk hükümetinin elindeki tüm kaynakları afet bölgesi için seferber ettiğini ifade eden Altun, ilk hasar tespitiyle birlikte daha önce görülmeyen kadar büyük bir yıkım yaşandığının netleştiğini kaydetti.

Son dakika: Para Kulesi yıkılıyor! Şişli ve Maltepe belediye başkanları... Haberi Görüntüle

DEVLETİN EN ÜST KADEMELERİ BÖLGEYE GİTTİ

Depremin ilk anından itibaren arama-kurtarma ekiplerinin askeri personelin, güvenlik güçlerinin ve sağlık çalışanlarını deprem bölgesine hızlıca sevk edildiğini aktaran Altun, devletin müdahalesini yönetmek üzere de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin en üst kademelerinin bölgeye gittiğini ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın'dan mevcut belediyeye eleştiri: 'Bütün... Haberi Görüntüle

İLK DEFA 4. SEVİYE ALARM VERİLDİ

Etkilenen alanın büyüklüğü ve yerel acil yardım görevlilerinin de depremden etkilenmesi dolayısıyla hükümetin, uluslararası desteğe ihtiyaç duyulduğu sonucuna vararak ilk defa 4. Seviye alarm verdiğine işaret eden Altun, şöyle devam etti:

Sabahın erken saatlerinde yaşanan yıkıcı depremin haberi dünyaya yayılırken Türkiye, dünyadan daha önce görmediği kadar destek ve dayanışma gördü. Birçok uluslararası kuruluş ve yabancı devlet, destek tekliflerini ve taziye mesajlarını iletti. Bu büyük destek, Türk halkına moral veren en önemli unsur olmuştur. Depremleri takip eden iki haftalık dönemde 80’den fazla ülke deprem bölgesine 10000 civarında arama-kurtarma personeli gönderdi. Bu uluslararası koalisyon, sahada çalışan 200 bini  aşkın acil durum personeliyle birlikte tüm zamanların en büyük kurtarma operasyonuna imza attı. Bu mert arama-kurtarmacılar, 14 gün boyunca enkazda canlı ararken, kendi hayatlarını tehlikeye attı. Birbiri ardına yaşanan mucizelere bizler şahsen şahit olurken dünyanın dört bir yanındaki milyonlar yaşananları televizyondan takip etti.

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

LGS'ye nasıl, nereden başvuru yapılır 2024? LGS son başvuru tarihi... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANIMIZIN VERDİĞİ SÖZÜ TUTACAĞINA HERKES EMİN OLMALIDIR

Altun, gösterilen küresel dayanışmanın binlerce canın kurtarılmasında doğrudan ve görünür bir etkide bulunduğunu vurguladı.

Türk hükümetinin arama-kurtarma faaliyetlerini tamamlamasıyla birlikte tüm gözlerin iyileştirmeye, ihya ve yeniden inşa etmeye çevrildiğini belirten Altun, şunları kaydetti:

Bir milyondan fazla insanı yerinden eden, yarım milyondan fazla binanın yeniden inşa edilmesini gerektiren ve tahminlere göre 100 milyar dolarlık zarar yol açan bu afetin ardından çok büyük bir görevimiz var. Şimdiye dek bir numaralı önceliğimiz, depremzedelerin barınma, sağlık, gıda, maddi kaynak ve kıyafet gibi acil ihtiyaçlarının karşılanması oldu. Türk hükümeti, STK ve uluslararası toplumun destekleriyle, bu ihtiyaçların karşılanması noktasında hızlı ve kararlı davrandı. 
Tüm bu süreç boyunca üst düzey yetkililer depremden etkilenen bölgeleri sürekli ziyaret ederek, depremzedelerin gerekli desteği almasını sağladı. Ülkemiz el birliğiyle yaralarını sararken tam olarak iyileşmek için uzun ve zorlu bir yola çıktı. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları karşılanırken, Türkiye açısından yeniden inşa süreci başlıca sınama hâline geldi. Cumhurbaşkanımız, bir yıl içerisinde konutları teslim etme sözü vererek depremzedelerin yüreğine su serpti. İzmir ve Elazığ’da yaşanan afetlerden sonra devletimizin yeniden inşa sözünü nasıl tuttuğu hatırlanacaktır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kez de sözünü tutacağına herkes emin olmalıdır.”

Bakan Bayraktar'dan İliç maden sahasındaki çalışmalara ilişkin açıklama: Önceliğimiz hiç... Haberi Görüntüle

Şişli'de iftar çadırı kuruldu mu, kurulacak mı? 2020 Şişli Ramazan... Haberi Görüntüle

TÜRK HÜKÜMETİ BU ZORLUKLA BAŞA ÇIKMAYA HAZIR

Maliyetin onlarca milyar dolara ulaşması nedeniyle bu yeniden inşa sürecinin kapsamının benzersiz olduğuna dikkati çeken Altun, Türk hükümetinin bu zorlukla başa çıkmaya hazır olduğunu bildirdi.
Altun, depremden etkilenen bölgeleri ihya etmeyi, güçlendirmeyi ve daha güvenli kılmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

22 Mart Cuma Van'da okullar tatil mi ilan edildi? Yarın... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE DESTEK VEREN TÜM DEVLETLERE ULUSLARARASI KURULUŞLARA VE HALKLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Türkiye’de yaşanan ‘yüzyılın afeti’nin üzerinden 1,5 ay geçtiğine işaret eden Altun, “Bu süre zarfında hiç kimsenin veya hiçbir ülkenin görmemesi gerektiği kadar kayıp ve yıkıma şahit oldum. Ama aynı zamanda Türk milletinin dayanıklılığını ve birliğini gördüm. Aynı şekilde küresel dayanışmanın önemini ve insanlığın cömertliğini müşahede ettim. Geçmiş deneyimlerimiz ışığında Türkiye’nin dünyanın her yerinde müttefikleri olduğunu ve bu zor zamanımızda dostlarımızın yanımızda olduğunu biliyorum. Türkiye olarak destekleri için tüm devletlere, uluslararası kuruluşlara ve halklara teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

2024 MARDİN-MAZIDAĞI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Mazıdağı'nda hangi... Haberi Görüntüle

ÜLKEMİZİN DEPREMİN HEMEN SONRASINDA GÖRDÜĞÜ DAYANIŞMANIN SÜRECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM 

Türkiye’nin afetin hemen ardından ortaya çıkan zorlukların bir çoğuyla başa çıktığını dile getiren Altun, “Önümüzdeki dönemde bizi zorlu bir mücadele bekliyor. Bu kapsamda ülkemizin, depremin hemen sonrasında gördüğü dayanışmanın süreceğini ümit ediyorum.”dedi.
BM, Avrupa Birliği ve Türk Devletleri Teşkilatının düzenleyeceği toplantılar, etkinlikler ve Uluslararası Bağışçılar Konferansına değinen Altun, “Bu etkinliklerde verilecek uluslararası destek, Türk halkının acılarını hafifletme çabalarımıza katkı sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading