Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyon ve yalan siyasi mücadele aracına dönüşmüş

İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyon ve yalan siyasi mücadele aracına dönüşmüş

Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'nda konuşan İletişim Başkanı Altun, yaşadığımız dönemin bir krizinin de hakikat krizi olduğunu belirterek "Dezenformasyon ve yalan haber bir siyasi mücadele aracına dönüşmüş durumda" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:15

AK Parti'nin iktidara gelişinin 20'nci yılı nedeniyle düzenlenen Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'nda 'Dijital Çağda Siyaset ve Medya' isimli panel dazenlendi. Panelin moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun üstlendi. Panelin açılışı konuşmasını yüapan Altun, günümüz dünyasının iletişim koşullarına ilişkin önemli tespitlerde bulundu. 

1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi? 1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

"HAKİKATİN KRİZE GİRDİĞİ BİR DÖNEM"

"İçinde yaşadığımız çağ, belirsizliklerle kayıtlı bir çağ. Bu çağı belirsizlikler çağı olarak ifade edebiliriz" diyen Altun sözlerini şöyle sürdürdü: Bu belirsizlikler çağında, çatışmalar, savaşlar, salgınlar, insani krizler, küresel terörizm, gıda krizi, enerji krizi gibi olumsuz pek çok gelişme yaşadığımız dünyayı tahakküm altına almış durumda. Bu anlamda yaşadığımız dönemin de bir krizi de hakikat krizi. Yaşadığımız dönemi bir taraftan küresel belirsizlik çağı olarak ifade ediyorsak da diğer taraftan da hakikat sonrası dönem olarak da ifade edebiliriz. Hakikatin krize girdiği bir dönem olarak da ifade edebiliriz."

Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Haberi Görüntüle

"SAHTE KİMLİKEMELER KUTUPLAŞMALARI DERİNLEŞTİRİYOR"

Buradan hareketle demokratik siyasetin 2 sınamayla karşı karşıya olduğunu belirten Altun "1'inci küresel belirsizlik çağında siyaset 2'incis de post truth çağda siyaset. Dezenformasyon ve yalan haber bir siyasi mücadele aracına dönüşmüş durumda. Sahte kimliklenmeler, gizli hesaplar, toplumsal travmaları büyütürken kutuplaşmaları da derinleştiriyor. İnternetin, sosyal medyanın kullanımı noktasında hem bireylere hem de devletlere ciddi sorumluluklar düşüyor. Birçok ülke mahremiyet, kişisel haklar ve ulusal güvenlik söz konusu olduğunda önemli düzenlemeler yapıyorlar. Tercih olarak değil bir zorunluluk olarak görüyorlar. Bu çerçevede de daha temiz internet ve sosyal medya için biz de Türkiye olarak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirmiş olduk" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading