Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun'dan dezenformasyon uyarısı! 'Resmi açıklamaları takip edin'

İletişim Başkanı Altun'dan dezenformasyon uyarısı! 'Resmi açıklamaları takip edin'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya adresinden vatandaşları dezenformasyona karşı uyardı. Fahrettin Altun, sosyal medyada paylaşılan yanıltıcı haberlere karşı vatandaşların doğru bilgi için resmi açıklamaları takip etmelerini istedi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Cumhurbaşkanlığı  İletişim Başkanı Fahrettin Altun, depremle ilgili sosyal medyada kaynağı teyit edilmemiş, gerçek dışı paylaşımların suç teşkil ettiğini ifade ederek, vatandaşlardan, doğru bilgi için resmi açıklamaları takip etmelerini istedi.

Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı Haberi Görüntüle

"İLETİŞİM TEKNLOJİSİNİ DOĞRU KULLANMAK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremden zarar gören ve kurtarılmayı bekleyen vatandaşlara daha hızlı ve etkin bir biçimde ulaşabilmek için her türlü iletişim teknolojisinin doğru kullanımının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Son dakika... Teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişme: Kazada ihmalleri bulunan belediye başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı Son dakika... Teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişme: Kazada ihmalleri bulunan... Haberi Görüntüle

RESMİ AÇIKLAMALAR TAKİP EDİLMELİ 

Organize bir biçimde yayılan gerçek dışı içerikler veya bot hesaplar aracılığıyla yapılan paylaşımların, internet ortamındaki dezenformasyonu hızlı bir biçimde artırdığını vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Sosyal medya ortamında art niyetli kişiler tarafından yapılan kaynağı teyit edilmemiş ve gerçek dışı paylaşımlar, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu uyarınca suç teşkil etmektedir. Vatandaşlarımızın söz konusu paylaşımlara itibar etmemeleri ve doğru bilgi için resmi açıklamaları takip etmeleri önem arz etmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading