Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun'dan Avrupa'ya mülteci tepkisi! 'Türkiye'den öğrenecekleri çok şey var'

İletişim Başkanı Altun'dan Avrupa'ya mülteci tepkisi! 'Türkiye'den öğrenecekleri çok şey var'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, El Cezire için yazdığı 'Türkiye Mülteci Krizi Konusunda Avrupa'ya Neler Öğretebilir?' başlıklı makalesinde, "Uluslararası toplum geçmişte yaptığı hatayı tekrarlamamalı ve Ukrayna’nın çatışmadan kaçan çok sayıda mülteciye kucak açan komşularını Türkiye’ye yaptığı gibi yalnız bırakmamalı" ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:02

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, El Cezire için kaleme aldığı, "Türkiye Mülteci Krizi Konusunda Avrupa’ya Neler Öğretebilir?" başlıklı makalesinde Avrupa ve Türkiye'nin mültecilere bakış açısı arasındaki farklara değinerek, "Avrupa'nın göçmenlerle ilgili Türkiye'den öğreneceği çok şey var" ifadelerine yer verdi. 

Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma annelere ücretsiz mi? (İstanbul-Ankara-İzmir) Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma... Haberi Görüntüle

BATI UKRAYNA'YI SATRANÇ TAHTASI GİBİ GÖRMEMELİ 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sonra yüzbinlerce Ukraynalının evlerinden edildiğine değinen Altun, "Batı, Rusya'ya karşı koymak için Ukrayna'yı sadece jeopolitik bir satranç tahtası gibi görme hatasına düşmemelidir. Uluslararası toplum, hem Ukraynalıların hem de bölgesel ve küresel ekonomik dinamiklerin korunabilmesi adına diplomasi yoluyla çatışmayı sona erdirmek için bir bütün olarak çaba sarf etmelidir."

24 Nisan'da okullar tatil mi? İlkokulda 24 Nisan Çarşamba İstanbul'da okullar açık mı, kapalı mı? İzmir-Ankara-Bursa 24 Nisan okul var mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? İlkokulda 24 Nisan Çarşamba İstanbul'da... Haberi Görüntüle

'AVRUPA MÜLTECİLERİ KABUL EDENLERİ YALNIZ BIRAKMAMALI'

Altun yazısında Avrupa ülkelerine uluslararası dayanışma ve yük paylaşımı çağrısında bulunarak, "Türkiye’nin gereken desteği alamadan tek başına başardıkları benzersizdir ve tüm ülkelerin aynı başarıyı yakalamasını beklemek beyhude olacaktır. Uluslararası toplum geçmişte yaptığı hatayı tekrarlamamalı ve Ukrayna’nın çatışmadan kaçan çok sayıda mülteciye kucak açan komşularını Türkiye’ye yaptığı gibi yalnız bırakmamalıdır." sözlerini kaydetti. 

Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce açıldı Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce... Haberi Görüntüle

'AVRUPALILAR MÜLTECİLERİ GÖRÜNÜŞLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİYOR'

Altun yazısında Avrupalıların mültecilere uyguladığı ayrımcılığa da değindi. Savaştan kaçan insanların görünüşlerine göre değerlendirildiğini ifade eden Altun, "Bugün ne yazık ki bazı Avrupa ülkeleri bu hataya düşmekte ve Ukrayna'daki savaştan kaçan mültecileri dış görünüşlerine göre kabul etmektedir. Mülteci politikasının, Ukrayna'daki gibi büyük çaplı bir askeri çatışmanın mağdurları ile kültürel yakınlık üzerine inşa edilmesi doğru değildir." dedi. 

25 Nisan motorine ne kadar indirim yapıldı? Mazot indirimi kaç lira? Motorin ne kadar oldu? 25 Nisan motorine ne kadar indirim yapıldı? Mazot indirimi kaç... Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN TÜRKİYE'DEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR 

Türkiye'nin sığınmacılara yönelik politikasına değinen Altun, Avrupa'nın göçmenler konusunda Türkiye'den çok şey öğreneceğine değinerek, "Türkiye’deki yönetim, Avrupa ülkelerindeki mevkidaşlarının aksine aşırı sağ popülizmin ve mülteci karşıtı siyasi aktivizmin ülkede yükselmesine izin vermemiştir. Nereden olurlarsa olsunlar, mülteciler Türkiye’de kendilerine sığınacak bir liman bulmuşlardır." sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading