Yandex Metrica
SON DAKİKA
İletişim Başkanı Altun: Bugün dezenformasyon milli güvenlik meselesidir

İletişim Başkanı Altun: Bugün dezenformasyon milli güvenlik meselesidir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda "Yerel Medya Çalıştayı”nda konuştu. Altun, '' Bugün dezenformasyon bir millî güvenlik meselesidir ve aynı zamanda dezenformasyon küresel bir güvenlik sorunu hâlini almıştır." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:15

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda "Yerel Medya Çalıştayı”nda konuştu. 

Emine Erdoğan yaşlılarla iftarda buluştu: 'Kökleriyle bağı güçlü olan ağacı,... Haberi Görüntüle

'DEZENFORMASYON MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR'

Fahrettin Altun, dezenformasyonun bir milli güvenlik meselesi, küresel bir güvenlik sorunu halini aldığına da dikkati çekti.

Uluslararası alanda muhataplarıyla görüşmelerinde, özellikle sosyal medya şirketleri üzerinden yayılan dezenformasyonun demokrasilere nasıl zarar verdiğinin, üzerinde mutabık kaldıkları bir husus olduğunu söyleyen Altun, şunları kaydetti:

"Muhataplarımız, kamu düzenini temin etmekle mükellef aktörler, bugün sosyal medya şirketleri üzerinden yayılan dezenformasyon dalgasının her ülkenin demokrasisine ne kadar zarar verdiğini, kişisel, özgür, demokratik tercihleri nasıl etkilediğini açık ve net bir şekilde ortaya koyuyorlar. Ülkemize, devletimize yönelik kara propaganda çalışmalarına, algı operasyonlarına karşı hakikat cephesinde kararlı bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi uluslararası platformlarda da savunuyoruz. Her ne kadar bizim verdiğimiz bu mücadeleyi Türkiye karşıtlığı temelinde etkisiz kılmaya çalışanlar olsa da dezenformasyonun giderek etkisini artırmasıyla, bütün toplumları tehdit eder hale gelmesiyle Türkiye karşıtlığı yapanlar da dezenformasyon süreçlerini, bunları yöneten sosyal medya şirketlerini karşılarına almakta ve bunları sınırlandırmak için yoğun bir çaba içine girmektedir. Biz dezenformasyonun ve onun arkasındaki kirli ağın sadece ulusal değil küresel anlamda da barışa ve huzura dönük bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. Hakikati savunmaya, dezenformasyonla mücadele etmeye aynı kararlılıkla devam edeceğiz."

Son anket de Murat Kurum diyor: İşte İstanbul'da son durum Haberi Görüntüle

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

'SİSTEMATİK DEZENFORMASYONUN SON HEDEFİ GÖÇMEN POLİTİKASI OLDU'

Altun, medyanın, gerçek fonksiyonunu hakikatin peşinde koştuğu bir çabayla ortaya koyabileceğini kaydederek, "Maruz kaldığımız sistematik dezenformasyon ve toplumsal mühendislik girişimlerinin son hedefi, ülkemizin göçmen politikası oldu. Ancak biz devlet ve millet olarak, bu konuda insani ve vicdani değerlerden uzak şekilde kötücül hesaplarla siyasal menfaat devşirme girişimlerine hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet PKK'ya, FETÖ'ye teröristlere göz kırpıyor! Haberi Görüntüle

'BİZ SURİYE'DE ZULÜM DÜZENİ SON BULSUN DİYE UĞRAŞIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla alakalı düşüncelerinin gayet net olduğunu savunan Altun, şunları ifade etti:

''En başından itibaren 'Mazlumları katillerin eline teslim etmeyeceğiz' diyen Cumhurbaşkanımızın, 'Suriye’de zulüm düzeni son bulsun' diye 10 yıldır verdiği mücadele ortadadır. Ve bu mücadele bütün dünyanın gözleri önünde verilmiştir. Cumhurbaşkanımız bu mücadeleyi verirken, zalimlerle iş birliği yapanlar, onlara heyetler ve dahi sempatik mesajlar gönderenler de oldu ve onlar da bunları herkesin gözleri önünde yaptılar. Biz, 'Suriye’de zulüm düzeni son bulsun' diye uğraşıyoruz" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet PKK'ya, FETÖ'ye teröristlere göz kırpıyor! Haberi Görüntüle

'BU MİLLETİN TOPLUMSAL GENLERİNDE IRKÇILIK VE NEFRET YER BULMAMIŞTIR'

Altun, Suriye’nin kuzeyinde güvenli hale getirilen bölgelere şimdiye kadar 500 bin Suriyelinin geri dönmesini sağladıklarını vurgulayarak, "Bu sayıyı güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüşlerle artıracak çalışmaları da sürdürüyoruz. Biz inanıyoruz ki milletimizin kalbinde geçmişten bugüne kök salan 'merhamet' adlı bir çınar var. Milletimiz zaten sistematik yalan ve dezenformasyon içerikli haber ve söylemlere asla prim vermemiştir, vermeyecektir. Zira bu milletin toplumsal genlerinde ırkçılık ve nefret hiçbir zaman yer bulamamıştır. Art niyetli emeller, her zaman olduğu gibi beyhude bir çaba olarak kalacaktır.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading