Yandex Metrica

İlber Ortaylı'dan dikkat çeken açıklama! 100 bin lira altında gelirle yaşanmaz dedi ve ekledi...

İlber Ortaylı'dan dikkat çeken açıklama! 100 bin lira altında gelirle yaşanmaz dedi ve ekledi...

Elitist açıklamalarıyla tanınan İlber Ortaylı, İstanbul'da yaşam sürebilmek için ne kadar gelirin olması gerektiğini açıkladı. Ortaylı'nın açıklamaları akıllara, Dilek Sabancı'nın "Bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. 50 milyon dolar, 100 milyon dolarınız olsa rahat yaşarsınız." şeklindeki sözlerini getirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Popüler tarihçilerden biri olan ve zaman zaman yaptığı çıkışlarla adından söz ettiren tarihçi-yazar İlber Ortaylı, bir ailenin Türkiye'de yaşayabilmesi için ne kadar gelire ihtiyaç duyacağını açıkladı. Ortaylı'nın açıklamaları tepki çekerken akıllara Dilek Sabancı'nın geçmiş haftalardaki söylemleri geldi.

MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

AYDA 100 BİN LİRA GELİRLE ORTA SINIFA GİRERSİN

Ortaylı, "Türkiye'de yaşamak için ne kadar gelirin olması lazım" şeklindeki bir soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Bizim standartlarımızda bir yaşam için evin ve araban olacak. Ayda 100 bin lira yeter. Ama aşağısında sıkıntı başlar. Aşağısı orta sınıfa girersin, üst orta sınıf değil, orta sınıfa girersin. Hayat hiç o kadar kolay değil."

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye mi geçti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti'den neden istifa etti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye mi geçti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ... Haberi Görüntüle

AKILLARA SABANCI GELDİ

Ortaylı'nın bu açıklamaları akıllara Dilek Sabancı'nın şu sözlerini getirdi:

"İnsanın iyi bir evi ve arabası olması lazım. Rahat yaşayabileceği kadar parası olmalı. Milyar dolarlar de değil yani milyon dolarlar da yetebilir. Bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. 50 milyon dolar, 100 milyon dolarınız olsa rahat yaşarsınız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading