Yandex Metrica

İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı! 6 ay ve 6 bin kilometre şartı yürürlükte

İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı! 6 ay ve 6 bin kilometre şartı yürürlükte

İkinci El Motorlu Kara Taşıtları'nın Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı uygulamayı 6 ay uzatabilecek.

Gündem

23.01.2024, 19:40

Ticaret Bakanlığı'nın İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin buünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Son dakika: Bakan Güler'den net mesaj: PKK'nın hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi Son dakika: Bakan Güler'den net mesaj: PKK'nın hareket kabiliyeti bitme... Haberi Görüntüle

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Yönetmeliği eklenen geçici maddeye göre, ikinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren altı ay ve altı bin kilometre geçmedikçe 1/7/2023 tarihinden önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamayacak. Bakanlık bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkili olacak. İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler adına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının 15/9/2022 tarihine kadar pazarlanması veya satılması halinde bu hüküm uygulanmayacak.

Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya çıktı Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya... Haberi Görüntüle

BAKAN MUŞ DUYURMUŞTU

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sıfır kilometre araç satışı için planlanan yeni uygulamayı açıklamıştı. Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading