Yandex Metrica
SON DAKİKA
İkinci depremin merkez üssü Elbistan Belediyesi'nden İmar Arşivi açıklaması! 'Kim olursa olsun yargı önünde hesap verecek'

İkinci depremin merkez üssü Elbistan Belediyesi'nden İmar Arşivi açıklaması! 'Kim olursa olsun yargı önünde hesap verecek'

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremden ikincisinin merkez üssü olan Elbistan'da yıkılan belediye binasının alt katında olan İmar Arşivi ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bütün belgelerin kurtarıldığı ve kim olursa olsun ihmali olanların hesap vereceği belirtildi.

Gündem

29.02.2024, 11:27

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ikincisinin merkez üssü olan Elbistan'da yıkılan belediye binasındaki İmar Arşivi ile ilgili açıklama geldi. 

Dışişleri Bakanı Fidan: Biz vurdukça köşeye sıkışan PKK müsamaha gösteren... Haberi Görüntüle

HER KİM OLURSA OLSUN HESAP VERECEK 

Elbistan Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, depremin ardından belediye binası ile ilgili yıkım kararı verildiği ve bodrum katta bulunan İmar Arşivini kurtarmak için belediye binasının üst katının traşlama yöntemi uygulandığı belirtildi. 

Bu sayede İmar Arşivi'nde bulunan bütün belgelerin kurtarıldığına dikkat çekilen açıklamada yıkılan binalarda sorumluluğu olan her kim olursa olsun hesap vereceği mesajı vurgulandı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Yıkılan binalarda varsa ihmali olan kişiler, kim olursa olsun yargı önünde hesabını verecek!
Bunun için şu şekilde bir çalışma yaptık.

Deprem sonrası, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda belediyemize acil yıkım kararı verildi.

Bodrum katta bulunan İmar Arşivini kurtarmak önemli olduğu için belediye binamızın üst katını traşlama yöntemiyle aldık.
Bodrum kata ulaştık ve tüm arşivimizi kurtardık.

Tıraşlama işlemi Cumhuriyet savcılarımız, emniyet görevlilerimiz ve kamera kayıtları eşliğinde yapıldı.

Bu sayede İmar Arşivinin tamamı kurtarılarak Cumhuriyet Başsavcılarımıza teslim edildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading