Yandex Metrica
SON DAKİKA
İki yüzlü ABD'nin taziye mesajına Bakan Soylu tepki gösterdi: Hiç samimi değil

İki yüzlü ABD'nin taziye mesajına Bakan Soylu tepki gösterdi: Hiç samimi değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin taziye mesajına yönelik “Hiç samimi değil” diyerek tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 19:36

Terör örgütü PKK ve uzantılarına açıkça destek veren ABD, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde şehit düşen askerlerimiz için yayınladığı taziye mesajına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman, “Hiç samimi değil. PKK yöneticisine resmî ağıt yakan ABD resmî makamlarının, Şehit olan kahramanlarımıza yönelik taziyesi, terör örgütüyle sinsice eşit kılma çabasıdır. Hiç samimi değil...” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sınır ötesinde PKK terör örgütü ve uzantılarına karşı yürüttüğü operasyonlarda, dün gece gelen acı haberde askerlerimizi şehit düştüğü bildirildi. Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde hain terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu, Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal ve Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek şehit düştü.

İKİ YÜZLÜ ABD, TÜRKİYE İLE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ EŞİT GÖSTERME ÇABASINDA

ABD büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD Büyükelçiliği olarak, son dönemde terörle mücadele operasyonlarında hayatını kaybeden Türk askerlerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız." ifadelerine yer verilmişti. İki yüzlü ABD, PKK terör örgütü içinde taziye yayınlamıştı.

TERÖRİSTLERİN ÖLDÜRÜLMESİNE TAZİYE MESAJI

ABD Merkez Komutanlığı geçtiğimiz hafta, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantılarından biri olan SDG'nin üst düzey teröristlerinden Salva Yusuk ve beraberindeki iki kadın teröristi öldürmesinin ardından söz konusu teröristler için taziye mesajı yayınlanması sonrası Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’yi uyaran açıklama yapılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading