Yandex Metrica

İhracatçılarla ilgili kanun teklifi TBMM'de

İhracatçılarla ilgili kanun teklifi TBMM'de

İhracatçılara yatırım ve üretim teşviki hakkındaki kanun teklifinin ilk 12 maddesi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Gündem

23.01.2024, 22:01

Kanun teklifinin kabul edilen maddelerine göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye İhracat Kredi Bankası Anonim Şirketinin öz kaynaklarıyla kurulan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketine, ihracatçı birlikleri tarafından gerekli sermaye katkısı sağlanacak.

İhracatı Geliştirme AŞ'ye aktarılmak üzere, ihracat işlemleri üzerinden FOB bedelin on binde üçüne kadar (hizmet sektörlerinde brüt asgari ücretin on katına kadar) kesinti yapılacak.

Bor zararlı mı, tüketirsek ne olur? Bor nedir? Bor zararlı mı, tüketirsek ne olur? Bor nedir? Haberi Görüntüle

İHRACATI GELİŞTİRME AŞ'YE MUAFİYET TANINACAK

İhracatçı birliklerinin yedek akçelerinde bulunan meblağlar ile TİM nezdinde faaliyet gösteren Türkiye Tanıtım Grubunun varlıkları, İhracatı Geliştirme AŞ'ye aktarılacak.

İhracatçılara yalnızca ihracat kredilerinde kefalet kurumu olarak hizmet edecek İhracatı Geliştirme AŞ'ye, gelir, damga, harç, katma değer vergisi, kurumlar vergisi muafiyeti tanınacak.

Serbest bölge kurucu ve işletici şirketlerin, serbest bölgelerin kurulması ve işletilmesi ile ilgili faaliyetlerden elde ettikleri kazançlar, 30 yılı geçmemek üzere gelir veya kurumlar vergisinden istisna tutulacak. Bu istisna, münhasıran alım satım veya depo işletmeciliği faaliyet ruhsatı sahibi kullanıcılarından elde edilen kazançları kapsamayacak.

Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ, diğer kamu bankalarına halihazırda tanınan istisna ve muafiyetlere sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek Haberi Görüntüle

“E-ESNAF VE SANATKAR VERİ TABANI”

Düzenlemeyle, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nda da değişikliğe gidildi.

Meslek kuruluşu üyelerine, sadece kayıtlı olduğu meslek kuruluşuyla sınırlı kalmak şartıyla Ticaret Bakanlığı e-esnaf ve sanatkar veri tabanı üzerinden, üyelerin adı soyadı, sicil numarası ile sabit iş yeri olanların iş yeri adresi bilgilerini içeren listeye erişim yetkisi verilecek.

Elde edilen kişisel veriler, sadece meslek kuruluşu organlarında görev almak isteyen adayların bu kuruluşların üyelerine ulaşabilmeleri için kullanılabilecek. Bu veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na aykırı kullanılamayacak, aktarılamayacak ya da başka bir şekilde işlenemeyecek.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, teklifin ilk 12 maddesinin kabul edilmesinden sonra birleşime ara verdi. Bilgiç, aranın ardından komisyonun yerine oturmaması üzerine birleşimi, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading