Yandex Metrica

İHA'ların Yeşil Vatan Nöbeti saniye saniye görüntülendi

İHA'ların Yeşil Vatan Nöbeti saniye saniye görüntülendi

İHA'lar etkin olduğu alanlarda farkını ortaya koymaya devam ediyor.  Mersin'de İnsansız hava aracı tarafından tespit edilen yangın, Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı.

Gündem

23.01.2024, 21:57

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, insansız hava araçlarının (İHA) göklerden ormanları taradığını, yeşil vatan nöbetinin devam ettiğini belirtti.

Karacabey, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "İHA tarafından tespit edilen yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. İHA’lar göklerden ormanlarımızı tarıyor, yeşil vatan nöbeti devam ediyor."

Türkiye'den ilk temas: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü: Gerilimi azaltın Türkiye'den ilk temas: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile... Haberi Görüntüle

İHA'LARIN YANGINI TESPİT ANI

Karacabey, sosyal medya hesabında paylaştığı gönderide İHA tarafından tespit edilen yangının, Orman Gelen Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtirken, bir videoyla yangının İHA tarafından tespit edilme anlarına da yer verdi.

Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Haberi Görüntüle

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE İHA FARKI

İHA'ların elde ettiği görüntüler, internet ağı sayesinde tablet bilgisayarlara aktarılıyor. İdare envanterinde bulunan Araç Takip Sistemi'ne entegre olan, ormanlık alan ve su kaynakları gibi raster ve vektörel verilerin de yer aldığı harita sisteminin bulunduğu tablet üzerinden arazöz, iş makinesi, ilk müdahale aracı, uçak ve helikopter gibi araçlar da dahil olmak üzere çalışmalar görüntüleniyor.

İHA üzerinden elde edilen görüntüler üzerinden görüntü işleme ve yapay zeka ile yangın tespiti yapılıyor ve alarm üretilerek kısa mesajla uyarı veriliyor. İHA görüntüsündeki termal ısı kaynakları tespit edilerek, o noktaların coğrafi koordinatları ve arasındaki alan hesaplanıyor.

Son dakika: PKK'lı terörist Mehmet Kopal Fransa'dan Türkiye'ye getirildi! Son dakika: PKK'lı terörist Mehmet Kopal Fransa'dan Türkiye'ye getirildi! Haberi Görüntüle

YANGINA MÜDAHALE SÜRESİ 40 DAKİKADAN 12 DAKİKAYA İNDİ

Teknolojideki gelişmelerle beraber 2003 yılında 40 dakikayı bulan yangına müdahale süresi 2019 yılında 12 dakikaya kadar indirildi. İHA teknolojisiyle bu sürenin 2023 sonunda daha da aşağı çekilmesi hedefleniyor.

TRT Haber

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading