Yandex Metrica
SON DAKİKA
İçişleri'nden Valiliği ve Bakanlığı hedef gösterenlere sert tepki: Mesnetsiz iddialar

İçişleri'nden Valiliği ve Bakanlığı hedef gösterenlere sert tepki: Mesnetsiz iddialar

İçişleri Bakanlığı, bazı belediyelerdeki terör iltisaklı kişilere dokunulmamasının sorumluluğunun Valilerde ve İçişleri Bakanı'nda olduğu iddialarına ilşkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, ihbarların dikkate alındığını ve soruşturmanın başlatıldığını ve gerekli tespitlerin yapıldığını aktararak ''Başka mercilere sorumluluk yüklemeye yönelik mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.'' dedi.

Gündem

29.02.2024, 07:43

İçişleri Bakanlığı tarafından, bazı basın ve yayın organlarında, ''Belediyelerde terör irtibatlı veya iltisaklı kişilere dokunulmamasının sorumluluğu Valiler ve İçişleri Bakanı'' dır yönündeki yazılara ilşkin açıklama yapıldı. 

Yargıtay bugün yeni başkanını seçiyor: Başkan Mehmet Akarca'nın görev süresi... Haberi Görüntüle

ÖZEL TEFTİŞ 16 AĞUSTOS TARİHİNDE TAMAMALANDI

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

Bilindiği gibi, Bakanlığımıza intikal eden ihbarlar ve kamuoyuna yansıyan haberler üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve diğer bazı belediyelerde inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Bu bağlamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı kişilerin çalıştırıldığına ilişkin ihbarlar üzerine Bakanlık Makamının 20/12/2021 tarihli onayı ile özel teftiş başlatılmıştır. Mülkiye, Ticaret ve Maliye Müfettişleri ile MASAK Uzmanından müteşekkil 8 kişilik teftiş heyeti tarafından yürütülen özel teftiş 26/08/2022 tarihinde tamamlanmıştır.

Reklam için kesenin ağzını açtı! Muharrem İnce bile şaşırarak sordu:... Haberi Görüntüle

1668 TERÖR İLTİSAKLI KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Özel teftiş kapsamında yapılan incelemelerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, İETT ve belediye şirketlerinde terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı 1.668 kişi çalıştığı tespit edilmiştir. Bunlardan 505 kişinin haklarındaki kayıtların işe girişlerine engel teşkil edebileceği değerlendirildiğinden, sorumlular hakkında Bakanlık Makamının 06/06/2022 tarihli onayı ile araştırma/ön inceleme başlatılmıştır.

DGS başvuru ücreti ne kadar 2024? Dikey Geçiş Sınavı başvuru... Haberi Görüntüle

484 KİŞİNİN GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMADAN İŞE ALINDIKLARI TESPİT EDİLDİ

İncelemeye tabi 505 kişiden 484’ünün güvenlik soruşturmaları yapılmadan, dolayısıyla terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı olup olmadıkları araştırılmadan ve/veya durumları değerlendirilmeden işe alındıkları anlaşılmıştır. Kamu kurum ve kurulularında çalışmakta iken KHK ile kamu görevinden ihraç edilen 21 kişinin ilgili KHK’larda “ihraç edilen kişilerin doğrudan veya dolaylı olarak kamu görevinde çalıştırılamayacakları” belirtilmesine rağmen şirketlerde işe alındığı, PKK/KCK Terör Örgütü ile irtibatlı veya iltisaklı olan 432 kişiden 6’sının PKK/KCK Terör Örgütü adına kırsal alanda silahlı olarak faaliyette bulunduğu, 36’sının PKK/KCK “Sözde Değer Ailesi” mensubu olduğu tespit edilmiştir.

MSB duyurdu! Örgütteki çözülme hızlanıyor: PKK'dan kaçan terörist sınır karakoluna... Haberi Görüntüle

TEVDİ RAPORU BAŞSAVCILIĞA İLETİLDİ

Terör suçlarının soruşturulması genel hükümlere göre Cumhuriyet savcılıkları tarafından yürütüldüğünden, terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı kişilerin işe alım süreçlerinde sorumlulukları bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, İETT ile şirketlerinin yetkilileri hakkında düzenlenen 06/12/2022 tarihli tevdi raporu, Bakanlığımızca 09/12/2022 tarihinde gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir.

18 Mart (yarın) Çanakkale'de okullar tatil mi? Çanakkale'de Pazartesi okul... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA DEVAM EDERKEN BAKANLIĞIN VEYA VALİLİĞİN KAMU GÖREVİNDEN ÇIKARMA YETKİSİ YOK

Yukarıda belirtildiği üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 06/06/2022 tarihinde başlatılan soruşturma 06/12/2022 tarihinde tamamlanmıştır. Bu durumda, 31/07/2022 tarihi veya öncesinde yani soruşturma devam ederken Valilik veya İçişleri Bakanlığınca kamu görevinden çıkarmaya ilişkin bir işlem tesis edilmesine olanak bulunmadığı nettir.

ANTALYA seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Antalya'da hangi parti... Haberi Görüntüle

MEVZUATA GÖRE İŞE ALIMLARDA YETKİ BELEDİYE BAŞKANI'NA AİT

Diğer taraftan, mer-i mevzuata göre belediye çalışanlarının atanma şartlarını taşıyıp taşımadığını değerlendirme ve atama yetkisinin münhasıran belediye başkanlarına ait olduğu, atanma şartlarını taşımayanları atamaları halinde bundan hukuken sorumlu olacakları açıktır. Belediye şirketlerinde ise çalışanları işe alma ve işten çıkarma yetkisi değerlendirme komisyonu kararı üzerine kendi yetkili mercilerine aittir.

Dolayısıyla başka mercilere sorumluluk yüklemeye yönelik mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading