Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika Yunanistan açıklaması: İstihbarat bilgileri elimizde

İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika Yunanistan açıklaması: İstihbarat bilgileri elimizde

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çataklı Yunanistan'ın, Lavrion kampını terörle işbirliği yapanlara tahsis ettiğini ifade ederek ellerinde delil olduğunu açıkladı.

Gündem

27.01.2024, 22:03

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim günü yazlıkta, köyde oy kullanabilirmiyim 31 Mart? Adres dışında... Haberi Görüntüle

'LAVRION KAMPI AKTİF'

Bakan Yardımcısı Çataklı Yunanistan'ın, Lavrion kampını terörle işbirliği yapanlara tahsis ettiğini açıklayarak şunları ifade etti:

Bu kamp aktiftir. Gerek istihbari bilgilerimiz ve bu konudaki delillerimiz mevcuttur. Onlar çıkıp nasıl güzellemeler nasıl mazeretler nasıl manipülatif açıklamalar yaparsa yapsın bizim açımızdan bu durum nettir.

Adana'da petrol var mı? Adana'da petrol var mı? Adana'da petrol... Haberi Görüntüle

Seçim sonrası okullar tatil mi, yarım gün mü 2024? 1... Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN'IN PKK'YA DESTEĞİ ZATEN YILLARDIR BİLİNEN BİR KONUDUR'

Bakan Çataklı basın mensuplarına kampın girişini ve içerideki fotoğraflarını göstererek Lavrıon'un PKK kampı olduğunu gösterdi ve şu açıklamayı yaptı:

''Şimdi çıkıp bunlara bir okul kampı insani yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü bir yer denme ihtimali var mı arkadaşlar. Dolayısıyla değerli arkadaşlar zaten Yunanistan'ın terör örgütü PKK'ya olan desteği yıllardır bilinen bir konudur. 
Yunanistan ne kadar inkar ederse etsin ellerimizdeki deliller ki bunların bir kısmını size gösterdik çok açık şekilde buranın terör örgütünün bir kampı olduğu ve terörist faaliyetlerinin merkezi haline geldiğini gösteriyor.
Bu kampla ilgili diğer detayları da zaten arkadaşlarımız sizlerle paylaşacak.'' 

Refah Partisi'nden ayrılıp AK Parti'ye katılmıştı! Suat Pamukçu anlattı: Erdoğan'a... Haberi Görüntüle

CHP'li Belediye Başkanı Akgün'den Türk milletine hakaret! Vatandaşlar tepki gösterdi Haberi Görüntüle

 'KALAN SON TERÖRİSTLERİ KOVALIYORUZ'

Terörle mücadele ile ilgili de dikkat çeken açıklamalrda bulunan Çataklı şu bilgileri paylaştı:

PKK ile mücadelede biz artık belli bölgelerde kalan son teröristleri kovalıyoruz.

Ağustos ayı içerisinde PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 9’u büyük, 29’u orta çaplı olmak üzere toplam 12 bin 563 operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik 858 operasyon yapılmıştır.

Bu operasyonlarda aralarında 5’i liste dışı, 2’si gri, 4’ü turuncu ve 2’si yeşil kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu 16’sı ölü, 60’ı sağ, 14’ü teslim toplam 90 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 77’si PKK/KCK, 13’ü DEAŞ terör örgütü mensubudur.

Ağustos ayı içerisinde terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 593’ü PKK/KCK, 554’ü FETÖ, 149’u DEAŞ, 75’i sol terör olmak üzere toplam bin 371 şüpheli gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan kişilerden 131’i PKK/KCK, 139’u FETÖ, 27’si DEAŞ, 13’ü sol terör örgütleri mensubu olmak 310’u ise tutuklanmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading