Yandex Metrica

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu! Pasaportta ücret farkı alınmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu! Pasaportta ücret farkı alınmayacak

2023'ten itibaren pasaport harçlarında fiyatlar güncellenebilir diye haber alanlar Nüfus İl Müdürlüğü'ne akın ettiler. 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, nüfus müdürlüklerinde randevu bulamadıkları için Ocak 2023’e tarih alanlardan harç farkı yatırmaları istendi. Meydana gelen ufak çaplı krizin sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 20:17

Yeni yıl sonrası pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar 2022'nin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Aralık ayında, 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle bu ay randevu alanlardan ücret farkı alınmayacak" şeklinde konuştu.


Pasaport defter ve harç ücretlerine yeni yılla birlikte fiyatlarında değişikliğe gidildi. Birçok vatandaş yeni yılla birlikte değiştirilen fiyattan etkilenmemek adına yeni yıldan önce pasaport harçlarını yatırdı.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Haberi Görüntüle

CİMER'E ÇOK SAYIDA ŞİKAYETTE BULUNULDU

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturdu. Bu nedenle birçok kişi randevu alamadı. 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, yoğunluk sebebiyle 2023’e randevu almak zorunda kalanlar bankada sürprizle karşılaştı. Başvuranlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi.

Harç farkı ödemek zorunda kalan vatandaşlar, hem sosyal medyada hem de CİMER'e şikayette bulunarak tepki göstermişti.

Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Veli Ağababa'ya torpil kıyağı! Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan... Haberi Görüntüle

'ÜCRET FARKI ALINMAYACAK'

Pasaport defter ve harç ücretlerinde yaşanan bu problemin sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini duyurdu.

Bakan Soylu, aralık ayında, 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk sebebiyle bu aya randevu alanlardan, 2023'teki fiyat artışından kaynaklı ücret farkı alınmaması için talimat verdiklerini belirtti.

Şimdiye kadar 710 bin yerli ve milli pasaportun teslim edildiğini vurgulayan Bakan Soylu, "Bu yıl milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart ayından sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak." açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu, Türkiye'de normalde yılda 2 milyon 100 bin pasaport verildiğine dikkat çekere, bu yıl ise 4,5 milyon pasaport talebiyle karşı karşıya kaldıklarını, buna rağmen personelin gayretli çalışmasıyla tüm pasaportların peyderpey gönderildiğini dile getirdi.

İŞTE 2022 VE 2023 YILLAR PASAPORT HARCI BEDELİ

Geçtiğimiz 6 aya kadar pasaportlar için harç tutarı 309,40 lira, 1 yıl süreli olanlar için 452,30 lira, 2 yıl süreli olanlar için 738,40 lira, 3 yıl süreliler için 1049 lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 1478,30 lira olarak tayin edildi.

Yeni yılda ise 6 aya kadar pasaportlar için harç tutarı 689,70 lira, 1 yıl süreli olanlar için 1008,30 lira, 2 yıl süreli olanlar için 1646,10 lira, 3 yıl süreliler için 2 bin 338,50 lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 3 bin 295,50 lira olarak uygulanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading