Yandex Metrica
SON DAKİKA
İbrahim Karagül: Seçim değil, Türkiye referandumu olacak, neden?

İbrahim Karagül: Seçim değil, Türkiye referandumu olacak, neden?

Gündem

22.03.2024, 04:26

Adaylar netleşti, kavgalar devam ediyor. Özellikle İyi Parti ve CHP’de, seçim gününe kadar çözülmeler, kamplaşmalar bitmeyecek, belli. 
Ancak bütün bunların üstünde ortada tek bir ölümcül gerçek var;  
14 Mayıs’ta bildiğimiz anlamda bir seçim olmayacak. Sadece Cumhurbaşkanı ve Meclis seçilmeyecek. 
Türkiye referandumu yapılacak. 
Yüz yıl sonra Türkiye hakkında bir karar verilecek. 
Türkiye’nin 21. Yüzyılı’nın nasıl biçimleneceği şekillenecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinsi saldırılara karşı benzer bir duruş sergiliyoruz Haberi Görüntüle

HİÇ BİR SİYASİ SÖYLEM BU TEHLİKEYİ ÖRTEMEZ

Bu gerçek, bütün siyaset teorilerinin, projelerinin, hedeflerinin üstünde.  Hiçbir siyasi söylem ve amaç, bu gerçeğin üstünü örtemez, önümüzdeki tehlikeyi hafifletemez. 
Selçuklu’dan, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan devletler sürekliliği için, bu devletleri inşa eden siyasi genetik için karar verilecek. 
Türkiye’nin yüz yıl sonra yeniden yükselişi, merkez ülke olması, dünyanın yeni güç haritası şekillenirken yerinin doğru belirlenmesi, coğrafyası ile birlikte yeni bir süper güç olarak ortaya çıkması sadece içerideki siyasi kavganın değil, ABD’nin ve Avrupa’nın da en önemli tartışma konusu. 
Bin yıldır, Anadolu’yu merkeze alıp üç kıtayı etkileyen o siyasi genetik daha mı güçlenecek yoksa cezalandırılacak mı? 
Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana vesayet altında tutulan bu ülke, bütün bağlarından kurtulup Orta Asya’dan Ortadoğu’ya yeni bir cazibe merkezi mi olacak yoksa yeniden ABD denetimi altına mı girecek?
Buna karar verilecek. 

“ERDOĞAN’I DEVİR, TÜRKİYE’Yİ DURDUR”
İÇERİDEKİ BU CEPHEYİ NEDEN KURDULAR?

Bu yüzden “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” Batı’nın temel sloganı ve siyasi projedir. 
Türkiye’yi durdurmak için bir cephe kuruldu. Siyasi partiler, terör örgütleri, ABD ve Avrupa, Türkiye ile hesabı olan herkes burada toplandı. 
Bu cephe, doğrudan ABD’den, büyükelçiliklerden, Kandil’den, Pensilvanya’dan yönetiliyor. Kandil-Pensilvanya dışında hiçbir siyasi tezleri yok. Vaatlerine, söylemlerine tek tek dikkat edin, hep aynı adreslere uzanıyor. 
Türkiye’nin milli kimliğini, hedeflerini, hesaplarını hedef alıyorlar. Atatürk’ü kullanıyorlar, Erdoğan karşıtlığını kullanıyorlar, ekonomiyi kullanıyorlar ve Türkiye’yi vuruyorlar. Seçim sonrasına dair, elle tutulur tek bir programları yok. 
Bu cephe terörle iç içe. Kandilden her gün destek açıklamaları yapılıyor. Bütün FETÖ aparatları medya desteği veriyor, yeni kadrolar öneriyor. 

Cumhur İttifakı'nın İzmir adayı Hamza Dağ, Murat Kurum'u anlattı: Türkiye... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU İLE HDP-PKK ARASINDA GİZLİ BİR ANLAŞMA MI YAPILDI? NELER VADEDİLDİ?

Tek seçim vaatleri PKK’ya özerklik, FETÖ’cüleri affetmek üzerine kurulu. Türkiye’yi savunan herkese saldırıyorlar. Tehdit ediyorlar. Daha seçim yapılmadan darağaçları imaları yapıyorlar. Zihinlerinde kanlı bir Türkiye hesaplaşması var. 
Seçim, demokrasi bunlar için birer bahane. 15 Temmuz’u ikame etmeye, siyaset üzerinden bir Batı darbesi yapmaya çalışıyorlar. 
Doğrudan ABD talimatları eksenli bir Türkiye hazırlığı yapıyorlar. O Türkiye’de sınırlar PKK’nın, iç güvenlik FETÖ’nün. Düşünün böyle bir ülkeyi. 
CHP ile HDP arasındaki gizli anlaşmanın, Kılıçdaroğlu ile PKK arasındaki gizli pazarlıkların hiçbir maddesi bilinmiyor. Bunları düşününce insan dehşete düşüyor. Bu kadar açık, bu kadar pervasızca Türkiye’ye tuzak kurulması, bu topraklara bağlı herkesin kanına dokunmalı. 

Dune: Çöl Gezegeni bölüm iki kaç saat sürüyor? DUNE 2... Haberi Görüntüle

SINIRIMIZIN DİBİNDE TÜRKİYE İLE SAVAŞTIRACAKLARI BİR ORDU KURUYORLAR

Artık siyasi parti kimliğinin anlamı kalmadı. Daha üst bir kimlik, Türkiye kavgası yaşanıyor. Bunun mücadelesi veriliyor. 
Günlük siyasi polemiklerin ötesini görmemiz lazım. Bir adım sonrasını görebilmemiz lazım. Rusya-Ukrayna savaşı yayılınca Türkiye’yi nereye sürükleyecekler, öngörmemiz lazım. 
Çin-Rusya, Latin Amerika, Hindistan… Dünyanın merkez güçleri ile ABD ve Avrupa arasında derin ve tehlikeli bir ayrışma yaşanıyor. 
Bunun Türkiye’yi nerelere savuracağını düşünmemiz lazım. 
Neden?
Çünkü Cumhuriyet’in 100. Yılında yapılacak bu seçim tamamen Türkiye’nin nerede duracağı üzerinde formatlandı. 
ABD için Kılıçdaroğlu önemli değil. O cephenin iktidar olması ve Türkiye’nin ABD ekseninde tutulması önemli. 
ABD ekseninde durmak bugünün dünyasında Türkiye’yi küçültmektir. Zaten adamlar Suriye’de Türkiye ile savaştıracakları bir ordu kuruyorlar ve bunu açık açık yapıyorlar. 

Emine Erdoğan: Türk insanını diğer milletlerden ayıran birlik ve dayanışma... Haberi Görüntüle

MUHAFAZAKAR MUHALEFETİ NASIL İNŞA ETTİLER! 

ABD; devletleri terör örgütlerine, siyasi liderleri örgüt yöneticilerine dönüştürdü. Bir çoğu buna razı oldu. Bir çoğu bu vahamete kavrayamadı. 
Bir çoğu da bilerek, isteyerek oraya yerleşti. Şimdi anlıyoruz ki; bir çoğu aslında hep böyleymiş, zamanını bekliyormuş.
Türkiye’de hiç kimse muhafazakar, İslami, milli çevrelerin oyu olmadan iktidar olamaz. Bunu bildikleri için MHP’yi böldüler İyi Parti’yi kurdular. Ak Parti’den Gelecek ve Deva partilerini çıkardılar. Hepsini PKK ile aynı cepheye soktular. 
Önümüzdeki günlerde “Muhafazakar Muhalefet’in nasıl bir proje olduğunu, kimlerin kurduğunu, kimlere ne görevler verildiğini, bu “kamp”ın ABD ile geçmişini, bu kamp üzerinden Türkiye’ye ne tür tuzaklar kurulduğunu daha açık yazacağız. 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Şişli'deki tartışmada 'Ben emniyettenim' diyen trafik magandası... Haberi Görüntüle

ETNİK VE MEZHEP EKSENLİ SİYASET YÜRÜTTÜLER

Kılıçdaroğlu üzerinden mezhep eksenli, HDP ile ortaklığı üzerinden etkin kimlikli bir ortaklık oluşturdular. Saadet, Gelecek, Deva ve İP’yi de bu projeyi örtbas etmek için, pazarlamak için kullandılar. 
Ve bu cepheyi, Türkiye’nin karşısına diktiler. Büyük bir medyan okumaya giriştiler. Şimdi, Türkiye ile hesabı olan herkes ABD ve Avrupa desteğiyle ülkemize parmak sallıyor, tehdit ediyor.
Türkiye, yüzlerce yıllın siyasi genetiği bugüne çağırdıysa bu cepheyi dağıtmayı da bilecektir. Batı’nın yeni bir sömürge, kölelik düzeni kurmasına izin vermeyecektir. 
Biz buna imparatorluklar aklı diyoruz. Ve o aklın milletimizin genetiğinde, hafızasında çok güçlü bir şekilde yaşadığını da biliyoruz.
14 Mayıs’a çok az zaman kaldı. Bu esaslı tartışmayı büyüteceğiz. 

Not; Haftalık yazılarımı bundan sonra trhaber.com’da yazacağım. İlgi ve takdirlerinize sunarım.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading