Yandex Metrica
SON DAKİKA
İbrahim Karagül: Karadeniz’de bir füze “yanlışlıkla” bir Türk savaş gemisini vurur

İbrahim Karagül: Karadeniz’de bir füze “yanlışlıkla” bir Türk savaş gemisini vurur

TRHaber Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi ve Türkiye'nin pozisyonu ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. ''Karadeniz’de bir füze “yanlışlıkla” bir Türk savaş gemisini vurur'' başlıklı yazıda, batının Türk-Rus savaşı beklentisine değindi.

Gündem

01.03.2024, 22:43

TRHaber Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Ukrayna'daki işgal ve küresel teyakkuz halini Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde yorumladı. Özellikle süreçte Türkiye'nin tavrına işaret eden Karagül, Batı'nın Ukrayna krizinde Türkiye'ye 'Kırım Savaşı tuzağı' kurduğunu ifade etti. 

Türkiye’yi sahaya sürmek ve Türkiye-Rusya savaşı çıkarmak üzerinden yürütülen planı, enformasyon salgının ötesine geçip görmenin hayati önemine değinen Karagül, batının stratejik hedeflerinden birinin  Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek olduğunu ifade etti.

İşte Türkye'nin bu süreçte atabileceği adımları sıralayan Karagül'ün ''Karadeniz’de bir füze “yanlışlıkla” bir Türk savaş gemisini vurur! Türk-Rus savaşı çıkar. Bunu deneyecekler!'' başlıklı o yazısı:

Türkiye; Batı’ya asla güvenmez, güvenemez. Türkiye’nin yerinde olan hiçbir ülke böyle bir güveni inşa edemez. Çünkü son on yılda yaşadıklarımız bin yıla bedel. Aslında bin yıldır Anadolu’da yaşadıklarımızın 21. yüzyıla taşınmış hali, tekrarı. 

Anadolu’ya girdiğimiz günden bu yana, Bizans’la yüzleştiğimizden bu yana bu kader hiç değişmedi. Hala Bizans’la yüzleşiyoruz biz. Müslüman Türkler, büyük bir güç olarak bu coğrafyaya aktığı gün bu hesaplaşma başladı ve devam ediyor. Onlar, o günden bu yana bizi Anadolu’dan sürme hayallerinden hiç vazgeçmediler. 

7.6'lık deprem bekleniyor! Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı:... Haberi Görüntüle

BATI İLE ARAMIZIN İYİ OLDUĞU TEK DÖNEM.

Çocuk oyuncu Batuhan Göksu neden öldü? Batuhan Göksu kanser miydi?... Haberi Görüntüle

TÜM ZAMANLAR ÇATIŞMA VE MÜDAHALEDİR. 

Batı ile aramızın iyi olduğu tek dönem, iki durum var: Osmanlı’yı dağıtıp Türkiye Cumhuriyeti’ni vesayet altına aldıkları dönem. Bir de; Avrupa-Rusya savaşlarının yandığı dönemlerde bize yakın durdular. Bunların dışındaki tüm zamanlar çatışma ile geçti. Çünkü bizi tehdit görmekten asla vazgeçmediler. 

Şimdi aynı şey tekrarlanıyor. Türkiye vesayetten çıktı, uyandı, kendine geldi, yolunu çizdi, ABD ve Avrupa dışında bir güç inşasına girişti. Her ne kadar Batılı kurumların ve ittifakların içinde olsa da, Türkiye derhal ve yeniden tehdit olarak tanımlandı. İtiraf edilmese de, bu tehdide bağlı müdahaleler yapıldı. Yine çatışmalar tarihine dönüldü. 

Survivor Aleyna memleketi neresi, kaç yaşında, kimdir? Survivor Aleyna instagram... Haberi Görüntüle

KIRIM SAVAŞI TUZAĞI.

Bakan Tunç'tan CHP'nin para sayma görüntüleri hakkında açıklama: Nereden geldi... Haberi Görüntüle

İŞTE O MÜDAHALELER!

Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz bu çerçevede müdahaleydi. Suriye’de Türkiye karşıtı terör ordusu kurma böyle bir müdahaledir. Ortadoğu’da Türkiye karşıtı Arap cephesi (şimdi dağıldı)  böyle bir müdahale için kuruldu. 

“Siyasi terörizm” olarak görülebilecek “içeriden müdahale cephesi”nin kurulması, bir sonraki müdahalenin işaretleridir. 

İşte tam bunlar olurken Avrupa-Rusya krizi yeniden patladı. Daha dün bu müdahaleleri yapan, “Türkiye”yi durdurma” palının açık eden Avrupa ve ABD birden tavır değiştirdi. 

Kırım Savaşı modeline geçti. Türkiye’yi sahaya sürmek, Türkiye-Rusya savaşı çıkarmak, iki ülkeyi de birbiriyle çatıştırarak durdurmak için ittifak ilişkilerini kullanmaya, inanılmaz tahrikler yürütmeye başladı. 

Instagram çöktü mü? 2024 Instagram'a neden giremiyorum? Instagram hesabım kapatıldı... Haberi Görüntüle

DÜNYA SAVAŞI KOPABİLİR.

YSK'dan açıklama: Olası iptal durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran'da yapılacak Haberi Görüntüle

RUSYACI VEYA UKRAYNACI 

Kandil'in 'Karayılan'ı saklandığı ininden başını çıkardı: PKK'nın elebaşından CHP'ye yeni... Haberi Görüntüle

TİYATROSU OYNAYAMAYIZ. 

Ukrayna savaşı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin çok ötesinde, çok karmaşık güç çatışmalarını çağıran bir kriz. Rusyacı ya da Ukraynacı olmak, işgal edenden yana ya da işgal edilenden yana olmak kolay. 

Günlük enformasyon salgınının ötesine geçip, ölümcül gerçekleri tartışmanın, tarihi ve jeopolitik çatışma alanlarının nerelere uzanacağı üzerinde düşünmenin çok zor olduğu bir dönem. 

Ama bunu yapmak zorundayız. Bunu Türkiye için, coğrafyamız için, Karadeniz’imiz için, geleceğimiz için yapmak zorundayız. Bu saatten sonra atılacak her adım, yıkıcı sonuçlar doğurabilir. 

Topyekun savaşın, Doğu-Batı çatışmasının, nükleer krizlerin konuşulduğu, 3. Dünya Savaşı söylemlerinin yükseldiği, Batı’nın korkularının kabusa döndüğü, bütün çılgınlıklara kapı aralayan bir dönem başladı. 

Türkiye yasta CHP kutlamada! 12 şehidimizden utanmadan göbek attılar! CHP'li... Haberi Görüntüle

PUTİN’İN ÖZGÜVENİ,  RUSYA’NIN KORKUSU.

1 Nisan 2024 Pazartesi okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün... Haberi Görüntüle

İŞ TAM BİR AVRUPA  SAVAŞINA DÖNECEK.

Artık Birleşmiş Milletler (BM) yok. Artık uluslararası kurumlar yok. Artık ülkeleri sınırlayan uluslararası sözleşmeler yok. Artık Batı’nın tek yanlı küresel düzeni yok. Dünya, Doğu-Batı diye tam ortadan bölündü. Bunun bir daha dönüşü yok. 

Rusya çok büyük bir hata yaptı. ABD ve Avrupa’nın tuzağına düştü. Belki Putin’in gururu ve özgüveni, belki Rusya’nın Batı’dan yaklaşan tehdit korkuları Ukrayna işgalinin temelini hazırladı. Moskova, bu işi daha kolay yürüteceğini sandı. Suriye’de, Libya’da, Kırım’da olduğu gibi bir senaryoya inandı. 

Ama çözülmekte olan Avrupa’yı birleştirdi. NATO’ya can verdi. Avrupa’nın korkularını harekete geçirdi. Bu korkuyu daha da kendine yaklaştırdı. Şu an Rusya’nın ve Avrupa’nın korkuları savaşıyor. Bu korku, bu paranoya dünyayı büyük bir yıkıma, kabusa sürükleyebilir. Ukrayna savaşı tam bir Avrupa savaşına dönebilir. 

Meteoroloji uyardı! Bahar havası kapıdan baktırdı! 18-19-20 Mart 2024 günlerinde... Haberi Görüntüle

BAŞKA HANGİ ÜLKELER 

Bu paylaşıma tepki yağdı: DEM'li Ferhat Encü'den alçak paylaşım: İstanbul... Haberi Görüntüle

SAVAŞA SÜRÜKLENECEK?

ABD ve İngiltere, ısrarla bu savaşı provoke etti. Rus tehdidi Baltıklarda’ydı. İngiltere’yi sıkıştırıyordu. Bir yerde patlayacaktı. Orta Asya’da patlatmak istediler. Kazakistan’ı karıştırdılar. Olmadı Ukrayna’da patlattılar. 

Bu da yetmezse Litvanya’yı, Polonya’yı, Romanya’yı, Bulgaristan’ı savaşa sürecekler. Avrupa’nın Doğu sınırlarının tamamı savaş alanı olacak. 

ABD ve Avrupa’nın en önemli ajandası Türkiye’yi savaşa sürmektir. ABD’den sonra NATO’nun en büyük gücü ile Rusya’yı durdurmaktır. Bu yüzden de savaşı Ukrayna savaşı olmaktan çıkarıp Karadeniz Savaşı’na dönüştürmektir. Bunu başardıkları an Türkiye’nin savaşın dışında kalmasının neredeyse imkansız olacağını biliyorlar. 

SİVAS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sivas Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

KARADENZ’DEN KAFKASLAR’A 

Son bir haftada kaç terörist öldürüldü! MSB'den son dakika açıklaması Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-RUSYA SAVAŞI PLANI

Karadeniz Avrupa-Rusya savaşının, Doğu-Batı savaşının, NATO Rusya kavgasının savaş alanı olmamalı. Basra Körfezi’ne, Kızıldeniz’e, Doğu Akdeniz’e dönüşmemeli. Bu, sonsuz çatışmalar demektir. Eğer bunu başarırlarsa ikinci adımda Türkiye’yi Güney’den tekrar vurmaya başlayacaklardır. 

ABD ve Avrupa, Karadeniz’de başlayıp Kafkaslar’a uzanan Türkiye-Rusya savaşı planlıyor. Ukrayna savaşı başlamadan önce kafalarında bu zaten vardı. Adım adım buna yol yapıyorlar. Rusya’yı Ukrayna’da durduramazlarsa Türkiye’yi çok yoğun baskı yapacaklar. Bu artık açık, net. 

DGS başvuru ücreti ne kadar 2024? Dikey Geçiş Sınavı başvuru... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İLE RUSYA SAVAŞSIN. 

Efe Tapmaz kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Efe Tapmaz'a telefon! Haberi Görüntüle

AVRUPA RAHAT ETSİN, ÖYLE Mİ?

ABD ve Avrupa’nın hesabı şudur: Türkiye ile Rusya’yı savaştır. Kenara çekil, seyret. İki ülke birbirini yorsun, tüketsin, saf dışı kalsın. Batı, iki ülkeyi durdurmayı da birbirlerine havale ediyor. Hiçbir şey yapmadan kendilerini korumuş olacaklar. 

Şundan emin olayım. Eğer Batı, Rusya’yı dizginler, durdurur, çaptan düşürürse ikinci adım olarak Türkiye’ye yönelecek. Türkiye’yi safdışı etmek için bütün mekanizmaları harekete geçirecek. NATO için kılıç sallayan Türkiye, NATO’nun kendisi için nasıl bir silaha dönüşeceğini görecek. 

CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı: Gonca Köksal'a rüşvet... Haberi Görüntüle

ZELENSKİY SORUMSUZ. 

İsmail Saymaz bile gerçeği gördü: Bir binayı bile almayı beceremiyorlar... Haberi Görüntüle

PUTİN İKNA EDİLMELİ

Türkiye;

1- Karadeniz Savaşı çıkması mutlaka ama mutlaka engellenmeli. 

2- Türkiye-Rusya savaşı planına boşa çıkarmalı. 

3- Ateşkes için elinden ne geliyorsa yapmalı. 

4- Erdoğan-Putin’i mutlaka ama mutlaka ikna için zorlamalı. 

5- İşgale karşı durmalı ama Rusya ile düşman olmamalı. 

6- ABD ve Avrupa’nın tahriklerine sınır koymalı.

7- Zelenskiy’nin sorumsuz şovlarına prim vermemeli.

8- “Ortadoğu Normalleşmesi”ni çok çok hızlandırmalı. 

9- İç kamuoyunun heyecanına hakim olmalı. 

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Arnavutköy- İstanbul Havalimanı metro hattı... Haberi Görüntüle

BAŞKALARININ KANI  ÜZERİNDEN REFAH DÜZENİ 

İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji saat verdi! Kara kış metropolün kapısına... Haberi Görüntüle

AHLAKSIZLIĞI SON BULSUN

10- Rusya önyargımız, Avrupa ve ABD yakınlığımız bizi yanlışa sürüklememeli. 

11- Tam da Türkiye büyük bir güç sıçraması yaptığı dönemde, bu krizin bizi tekrar Batı vesayetine sokmasına ortam hazırlanmamalı. 

12- Türkiye, Avrupa’nın kurşun askeri, cephe ülkesi olmamalı. 

13- Avrupa için savaşa sürüklenen ülkeler ve milletler büyük yıkımlar yaşadı. Bunu bugün Ukrayna’da görüyoruz. Türkiye bu tuzağa düşmemeli. 

14- Bırakın Avrupa kendini savunsun. Başka milletlerin kanı üzerinden refah düzeni kurma ahlaksızlığı artık son bulsun. 

Seçim günü sosyal medyaya dikkat edin! Özel ekip oluşturuldu: Sıkı... Haberi Görüntüle

BİR FÜZE ‘YANLIŞLIKLA’ TÜRK  SAVAŞ GEMİSİNİ VURABİLİR…

Katliam gibi kaza! Otobüs durağına otomobil girdi! En az 4... Haberi Görüntüle

BATI PROVOKASYON DENER!

15- Otuz yıldır, çok ağır güvenlik krizleri yaşadık. Hiç birinde Avrupa’yı yanımızda görmedik. Tam tersi, Türkiye karşıtı cephe eyer aldılar. Terör cephelerini bile silahlandırdılar. Bu oyun artık son bulsun. 

16- Türkiye hiçbir şekilde bu savaşa dahil olmamalı. Hiçbir şekilde asla gerçekleşmeyecek vaatlere prim vermemeli.

17- Şu an için en önemli tehlike Karadeniz’de bir provokasyondur. Ve kuvvetle muhtemeldir. “Yanlış ateşlenmiş” bir füze bir Türk gemisini vurabilir. Bir Rus uçağı düşürülebilir. Bir NATO füzesi Rus gemisine isabet edebilir. ABD ve Avrupa bunu mutlaka deneyecektir. 

2024 MANİSA-SOMA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Soma'da hangi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE AKILDIR. YENİ BİR 

Fetret devrine son vereceğiz! İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan 31... Haberi Görüntüle

GÜÇ SIÇRAMASI YAPACAKTIR. 

18- İşte o zaman iş çığırından çıkar. Bu halde bile Türkiye asla ve asla doğrudan savaşa girmemeli. 

19- Otuz yıldır Müslüman dünya büyük savaşlar yaşadı. Milyonlara insan öldü. Şehirler, ülkeler yıkıldı, yağmalandı. Şimdi ilk kez savaş Avrupa kapılarında. 

20- Eğer Türkiye, yükselişini devam ettirecekse, kendini küçültecek, bitirecek bu karmaşadan sağlam adımlarla çıkmalı. Bunu yapabilirse çok büyük bir güç sıçraması yapacaktır. Yepyeni bir güç olarak küresel sahnede yerini alacaktır. 

21- Türkiye akıldır. İmparatorluklar aklına güveniyoruz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading