Yandex Metrica

İbrahim Kalın şehit öğretmenler anısına 'Mağusa Limanı'nı seslendirdi

İbrahim Kalın şehit öğretmenler anısına 'Mağusa Limanı'nı seslendirdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şehit öğretmenler için mikrofonun başına geçti. Kalın, 5 yıl önce Batman'da PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen müzik öğretmeni Aybüke Yalçın ve tüm şehitler anısına 'Mağusa Limanı' türküsünü seslendirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:06

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 Kasım Öretmenler Günü dolayısıyla şehit öğretmenlerimiz için 'Mağusa Lmanı' türküsünü seslendirdi. 

İstanbul'da taksici cinayeti: Defalarca bıçaklanıp yola atıldı! Valilikten olayla ilgili açıklama! İstanbul'da taksici cinayeti: Defalarca bıçaklanıp yola atıldı! Valilikten olayla ilgili... Haberi Görüntüle

KLİBİN BAŞINDA ŞEHİT AYBÜKE YALÇIN'IN TÜRKÜYÜ SÖYLEDİĞİ ANLAR YER ALDI

Kalın'ın seslendirdiği klibin başında, Batman'da hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen müzik öpretmeni Aybüke Yalçın'ın Mağusa Limanı türküsünü söylediği anlar ve fotoğrafları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden? Açıklama geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden?... Haberi Görüntüle

'TÜM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YAKILMIŞ BİR AĞITA DÖNÜŞTÜ'

Kalın bu türküyü hayatlarını bilgiye, eğitime, ahlak ve irfana adayan öğretmenlere ve vatan uğrunda feda-yı can eyleyen şehitlere ithaf ettiklerini belirterek şunları aktardı:

Aybüke öğretmenin müzisyen arkadaşlarıyla okuduğu Mağusa Limanı türküsü onun şahsında tüm şehitlerimiz için yakılmış bir ağıta dönüştü.

Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü! Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile... Haberi Görüntüle

KLİBİN SONUNDA İBRAHİM KALIN'IN ŞEHİTLER İÇİN KALEME ALDIĞI ŞİİRE YER VERİLDİ

Klibin sonunda, İbrahim Kalın'ın bu esere özel olarak şehitler için kaleme aldığı şu şiiri yer verildi:

Ali'm/Ah Ali'm/Sen gidersen güneş yetim kalır/Ay küser yakamozlara/Başaklar donar/Sular çekilir/Hayın kurşun vurunca/Ah Ali'm/Hüznümüz asildir bizim/Ölürüz ama bükülmez boynumuz/Yer gök sana selam durur/Ağıtlar seni söyler/Melekler sarıp sarmalar seni/Alnın secdeye varınca/Dert yok, gam yok!/Ben beklerim seni/Sonsuzluk ağacının altında/Bir ceylanın gözyaşında ararım seni/Sonra sen çıkagelirsin/Yüzünde bir cennet tebessümüyle/Gel dersin/Gel/Cennetin kapısı/İşte burada/Dinsiz imansız/Kastetse de kanına/Biz bir oluruz/Bin oluruz/Yer gök olur/Can katarız canına/Ali'm/Ah Ali'm/Can Ali'm."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading