Yandex Metrica
SON DAKİKA
İbrahim Kalın'ın karşısında ABD'liler el pençe divan durdu! Yeni Türkiye'den diplomasi tarihine geçecek bir fotoğraf daha

İbrahim Kalın'ın karşısında ABD'liler el pençe divan durdu! Yeni Türkiye'den diplomasi tarihine geçecek bir fotoğraf daha

ABD'den gelen bir heyet ile İbrahim Kalın'ın fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindekilerin Kalın karşısındaki el pençe divan duruşu o anlara yansıdı.

Gündem

19.02.2024, 13:01

Kısa süre önce sosyal medyaya düşen karede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşen ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başta olmak üzere beraberindeki heyetin aciz duruşu sosyal medyada büyük beğeni aldı.

PKK'ya Pençe-Kilit darbesi! Çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildi Haberi Görüntüle

AMERİKAN KİBRİ YERLE YEKSAN

Küresel sistem dağılırken Amerikan kibrine karşı Türkiye'nin güncellenen poziyonu diplomaside karşımıza çıkıyor. Jeffrey dahil el pençe duran ABD heyetine karşı Kalın sol eli cebindeki hali dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcıları bu görüntü için yıllarca beklendiğini belirtti.

Barış Pınarı Harekatı'ından 3 ay önce çekildiği anlaşılan Jeffrey ile Kalın arasındaki görüşmeden yansıyan bu görüntü Türkiye'nin savunma ve ekonomide yükselen performansının diplomasiye yansıması olarak yorumlandı.

Beyoğlu Belediyesi hangi partide? Beyoğlu Belediye başkanı kimdir? Beyoğlu Belediye... Haberi Görüntüle

BOLTON'A DA AYNI TARİFE

Kalın, 8 Ocak 2019'da Ankara'yı ziyaret eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile görüşmesinde de aynı vücut dilini kullanmıştı.

Bolton'un sözcüsü görüşme sonrası, "Kalın ve Bolton arasında Suriye'den çekilme konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirildi. Diyalog için daha fazla konu belirlendi." demişti.

Okul karnelerinde yeni dönem resmen başlıyor: İçerik değişecek! Peki yeni... Haberi Görüntüle

"MUHATABI İBRAHİM KALIN'DIR"

O dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki PKK/YPG/PYD terör örgütüne gerçekleşecek operasyonun (Barış Pınarı Harekatı) çok yakında başlayacağını ifade etmiş, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile görüşmeyeceğini ve onun muhatabının Sözcü İbrahim Kalın olduğunu söylemişti.

Meteoroloji açıkladı: (16-17) Mart Pazar günü yaz havası yaşanacak! 2024... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN "ÇEKİLMEZSENİZ VURURUZ" DEYİNCE ABD ASKERLERİNİ GERİ ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı başlamadan önce "yolumdan çekilin yoksa vururuz" ifadelerini kullanmıştı. ABD de birliklerini geri çekmek zorunda kalmıştı. 

O dönem ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde senatörlerin sorularını yanıtlayan Jeffrey Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin çarpıcı itiraflarda bulunmuştu.

İşte o diyalog;

Senatör Mitt Romney: "Erdoğan, Trump’ı arayıp “biz giriyoruz, önümüzden çekilin” diye uyardı, biz de hemen çekildik doğru mu?"

Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey: "Evet. Çok mantıklı bir hareket olarak çekildik."

Ses kayıtlarını delil olarak gösterdi! CHP'yi karıştıracak itiraf: İmamoğlu önderliğinde... Haberi Görüntüle

ABD ÇEKİLMESEYDİ HAREKATI YAPARLAR MIYDI: EVET

Senatör Ben Cardin'in "ABD çekilmeseydi Türkiye hala bu harekatı yapabilir miydi?" sorusuna ise Jeffrey "Evet. Türkiye bunu uzun zamandır söylüyordu. Yaparlardı" sözleriyle yanıt vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading