Yandex Metrica
SON DAKİKA
İbrahim Kalın'dan ABD'ye terör örgütü mesajı! 'Sessiz kalmamızı kimse beklememeli'

İbrahim Kalın'dan ABD'ye terör örgütü mesajı! 'Sessiz kalmamızı kimse beklememeli'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz 2022 yılı ile ilgili değerlendirmede bulundu. ABD'ye terörle mücadele mesajı veren Kalın, 'ABD’nin müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesini ve Türkiye’nin güvenlik kaygılarını ciddiye almasını bekliyoruz' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:15

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2022 yılı ile ilgili değerlendirmede bulunarak 2023 yılı için önemli açıklamalar yaptı. 

Murat Kurum İstanbullulara gerçeği açıklayınca İmamoğlu'nun eli ayağına dolaştı! Hafriyat... Haberi Görüntüle

'KÜRESEL BARIŞI HEDEFLEYEN DIŞ POLİTİKAYA DEVAM EDECEĞİZ' 

2022 yılını değerlendiren Kalın, "2022, Türkiye'nin hem sahada hem de masada güçlü olduğunu gösterdiği bir yıl oldu" sözlerine yer verirken, 2023 yılında da gelişmeleri yakından takip edeceklerini, küresel barış ve istikrarı hedefleyen dış politikaya devam edeceklerine dikkat çekti. 

'TERÖR TEHDİDİNE SESSİZ KALMAMIZI KİMSE BEKLEMESİN' 

Terörle mücadele ile ilgili konuşan Kalın, "Ülkemizin içinde ve sınırlarımızın hemen ötesindeki terör tehdidine sessiz kalmamızı kimse beklememeli" diyerek ABD ve Rusya'ya mesaj verdi. 

Büyük operasyon başlıyor! Türkiye'nin 'kuzey Irak' stratejisi belli oldu: Bağdat’a... Haberi Görüntüle

ABD VE RUSYA'YA ÖNEMLİ MESAJLAR 

ABD ve Rusya'yı terörle mücadelede uyaran Kalın şu sözleri kaydetti: 

ABD ve Rusya’ya 2019 mutabakatlarından kaynaklı taahhütlerini yerine getirmeleri ve sınırlarımızın ötesinin terörden temizlenmesi yönündeki beklentimizi yineliyoruz. Ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan terör unsurlarına karşı mücadelemiz, ülkemiz ve sınır bölgemiz tamamen güvenli olana kadar kararlılıkla devam edecek.

ABD ile Türkiye ilişkilerini de değerlendiren Kalın, ABD'nin terör örgütlerine karşı tutumunun iki ülke ilişkilerini etkilemeye devam ettiğini belirtti. 

Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a sert sözler: 'Ev kölesi olmuştur' Haberi Görüntüle

'CİDDİYE ALMASINI BEKLİYORUZ'

"ABD’nin müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesini ve Türkiye’nin güvenlik kaygılarını ciddiye almasını bekliyoruz" diyen Kalıni tek taraflı politika dayatmasını kimden gelirse gelsin kabul etmeyeceklerini açıkladı. 

Diğer yandan ilerleyen süreçte ilişkileri ortak çıkarlar temelinde geliştireceklerini ve sorunları gerçekçi bir yaklaşım ve stratejik bir akılla çözmeyi umduklarına dikkat çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading