Yandex Metrica

İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanı Rusya-Ukrayna savaşını önlemek için çok önemli teklif yaptı

İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanı Rusya-Ukrayna savaşını önlemek için çok önemli teklif yaptı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Cumhurbaşkanımız, Rusya ve Ukrayna liderlerini bir araya getirmek suretiyle bir krizin, belki de muhtemel bir savaşın önlenmesi yönünde çok önemli bir teklifte bulundu.' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 18:45

Rusya ile Ukrayna arasında gerilim devam ederken tüm dünya savaşın çıkıp çıkmayacağı merak konusu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki krize ilişkin arabulucu rolünü üstlenip Zelenski ve Putin'i Türkiye'ye davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin stratejik ortağı ve komşusu Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğini her platformda dile getirdiğini belirterek, Rusya-Ukrayna gerilimi konusunda tüm tarafları itidalli olmaya çağırdı.

31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK Parti seçmeninin davranışı 31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK... Haberi Görüntüle

'CUMHURBAŞKANIMIZIN UKRAYNA'YA YAPTIĞI ZİYARET BÜYÜK BİR ÖNEM ARZ EDİYOR'

Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğe dikkati çeken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "NATO üyesi bir ülke olarak, Rusya, Çin, Afrika ve Orta Doğu, Körfez ve Latin Amerika ülkeleri ile de iyi ilişkiler içerisinde olmamız gerektiğinin farkındayız. Politikalarımızı da buna göre şekillendiriyoruz. Daha dün Cumhurbaşkanımızın Ukrayna'ya yaptığı ziyaret, bu açıdan da büyük bir önem arz ediyor. Dünyanın üzerinde durduğu Ukrayna krizinin tam ortasında NATO üyesi bir Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımızın Ukrayna'ya yaptığı ziyaret, krizin aşılmasında çok önemli bir rol oynadı, oynamaya da devam edecek. Önümüzdeki aylarda Ukrayna meselesi gündemimizde olmaya devam edecek. Belki de önümüzdeki 3-5 ayın değil, 3-5 yılın konusu olarak gündemimizde olmaya devam edecek.

AFAD başkanı açıkladı: Teleferik kazasının nedeni belli oldu! AFAD başkanı açıkladı: Teleferik kazasının nedeni belli oldu! Haberi Görüntüle

'ÇOK ÖNEMLİ BİR TEKLİFTE BULUNDU'

Türkiye'nin, Batı ittifakının bir üyesi ve NATO müttefiki olarak Rusya ve Ukrayna ile iyi ilişkiler içerisinde, gerilimin azaltılması yönünde üzerine düşen rolü oynamaya devam edeceğini açıkça beyan ettik. Cumhurbaşkanımız, Rusya ve Ukrayna liderlerini bir araya getirmek suretiyle bir krizin, belki de muhtemel bir savaşın önlenmesi yönünde çok önemli bir teklifte bulundu. Önümüzdeki süreçte bunu yakından takip edeceğiz. Herhangi bir savaşa, askeri müdahaleye mahal vermeden bu krizin aşılması yönünde de üzerimize düşen rolü oynamaya devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading