Yandex Metrica
SON DAKİKA

İbrahim Kalın CNN'de duyurdu: Vladimir Putin masaya oturacak ama...

Ankara'nın Kiev-Moskova hattında temas trafiğini yürüten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, barış umutlarında gelinen noktayı Amerikan CNN televizyonunda anlattı.

Gündem

23.01.2024, 19:54

Tahıl koridoru ve esir takası gibi iki önemli hamleyle dünyaya diplomasi dersi veren Ankara, şimdi Amerikan tarafıyla Rusya'yı buluşturma zemini arıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le görüşmeler olmak üzere bu yönde yoğun temaslar yürütürken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ise temasta bulunduğu yetkililer kanalıyla iki tarafın nabzını yokluyor. 

İbrahim Kalın son dönemde artan görüşme trafiğine ve barış olasılığına ilişkin son bilgileri Amerikan CNN televizyonunda anlattı. Sunucu Isa Soares'in sorularını cevaplayan Kalın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı ile 'büyük pazarlık' ve 'büyük anlaşma' hedefinde olduğunu söyledi. 

Bakan Fidan'dan KYB'ye PKK uyarısı: Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ediyor Haberi Görüntüle

BÜYÜK PAZARLIĞI HEDEFLİYORLAR

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının bir süre daha devam etmesinin beklendiğini anlatan Kalın, şu mesajları verdi:

"Rusya'nın müzakerelere katılımı konusunda daha ileri bir noktadayız. Gördüğümüz şu ki, Sayın Putin Batı ile yeni bir büyük pazarlık, yeni bir anlaşma yapmak istiyor. Bu kısmen Ukrayna ile ilgili, şüphesiz. Ancak daha büyük bir mesele var ki bu, Rusya ve Batı dünyası arasında yeni bir anlaşma..." 

Terörist Rojda Bilen böyle yok edildi! MİT o anların görüntüsünü... Haberi Görüntüle

ARTIK YENİ BİR DÜNYA VAR

"Moskova, 90'lı yıllarda Soğuk Savaş'ın sonundaki Mihail Gorbaçov ve Boris Yeltsin döneminden çok uzakta olduklarını düşünüyor. Kremlin'e göre Yeltsin döneminde yapılan anlaşmalar artık günümüz Rusya'sını yansıtmıyor. Artık yeni bir Rusya var, yeni bir dünya var, yeni bir gerçeklik var ve yeni bir pazarlık yapmak istiyorlar. Sonuç olarak, tüm küresel liberal düzen büyük bir sınavla karşı karşıya." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading