Yandex Metrica
SON DAKİKA
İbrahim Kalın açıkladı: YPG'yi ziyaretlerinden duyduğumuz rahatsızlığı ABD'ye ilettik!

İbrahim Kalın açıkladı: YPG'yi ziyaretlerinden duyduğumuz rahatsızlığı ABD'ye ilettik!

NTV canlı yayınında soruları cevaplayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li askerlerin terör örgütü YPG'yi ziyaret etmesini değerlendirerek "ABD tarafı sadece Amerikan askerleri ile görüşüldüğünü PYD/YPG'lilerle görüşülmediğini söylüyorlar. Suriye'deki terör tehditlerini ortadan kaldırmak için bir başka terör tehditleriyle çalışmak mantıksal olarak tutarsızlıktır. Buna gerek yok. Bu Suriye halkına da saygısızlıktır. Bu rahatsızlığımızı ABD'ye ilettik." dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV canlı yayınında, gündemdeki konulara ilişkin soruları cevapladı.

Film gibi olay! 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyordu... İranlı Tom... Haberi Görüntüle

İTTİFAKIN GENİŞLEMESİ

Son olarak HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katıldığını belirten Kalın "Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü bir lider diplomasisi devreye girdi. Yeniden Refah Partisi'yle ilkeler konusunda anlaşıldı. Belli ilkeler üzerinde müzakereler yapılıp sonuca varıldı. Kamuoyunda iddia edildiği gibi milletvekilliği pazarlığı ve 6284 yasası gibi konular gündeme gelmedi. Cumhurbaşkanımızın Yeniden Refah Partisi'yle doğrudan bir teması oldu. Sayın Erbakan'la bir görüşmesi de oldu." ifadelerini kullandı.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'un önündeki engel Ekrem İmamoğlu'dur Haberi Görüntüle

KADINA ŞİDDET

İbrahim Kalın, 6284 yasasıyla ilgili olarak "Müzakereleri sonlandıran ve sonra tekrar başlatan konu 6284 yasası değildi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde taviz asla söz konusu olamaz ve gündeme gelmez. Konu çok yönli olarak bütünüyle ele alınmalı. Yalnızca yasayla kadına şiddet önlenemez." dedi.

Trabzonspor ceza alacak mı, kaç maç? Trabzonspor'a ne cezası verilecek? Haberi Görüntüle

SEÇİM

"Böyle büyük bir depremin ardından seçimlerin 3 ay sonra yapılması Türk demokrasisinin altyapısının güçlü olduğunun kanıtıdır." diyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, "Bütün siyasi partiler her zaman sandığa sandıkta tecelli eden sonuca saygı duymuşlardır. Dolayısıyla sandık namustur." şeklinde konuştu.

2024 Uşak Belediyesi iftar çadırı kuruldu mu? Uşak'ta iftar çadırı... Haberi Görüntüle

BAKANLARIN MİLLETVEKİLİ OLMASI

Seçimlerin birinci konusu deprem olduğunu söyleyen İbrahim Kalın, kampanya buna göre revize edildiğini, ağırlığı olan siyasi aktörlerin sahada halkla buluşacaüını söyledi.

CHP'de 'para sayma' soruşturmasında flaş gelişme Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN DİPLOMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıyla ilgigli tartışmaların her seçim döneminde bilinçli olarak tartışmaya açıldığını ifade eden İbrahim Kalın şöyle konuştu: "Her seçim döneminde bu konu gündeme geliyor. Cevabı verilse de gündeme taşıyanlar var. Bu kadar bilgi, belge ortaya konduktan sonra hala bunun tartışılıyor olması eğer siyasi kaygıyla yapılıyorsa siyasi bir kayıptır. Buradan bir yıpratma siyaseti izleyelim, milletin zihnine bir şüphe düşürür müyüz gibi bir niyetle hareket ediyorlarsa bilgiler belgeler ortada Marmara Üniversitesi açıklama yaptı, İletişim Başkanlığı açıklama yaptı. Bu tür hamleler siyasetin seviyesini düşürüyor."

Soros fonu! FETÖ ve PKK sitelerine Avrupa'dan milyonluk destek Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Finlandiya'nın Türkiye açısından NATO'ya üyeliği önünde bir engel kalmadığını belirten Kalın, "Finladiya tabiri caizse bu oyuna bir sıfır önde başladı. Finlandiya her zaman yapıcı bir tutum içinde oldu. Bizim taleplerimiz konusunda daha şeffaf ve daha yapıcı bir tutum aldı. Değerlendirmemiz sonucunda Finlandiya'yı onaylamayı doğru bulduk." dedi.

İsveç'e kapıların tamamen kapı kapanmadığını söyleyen İbrahim Kalın "İsveç'in terörle mücadele yasası 1 Haziran'da devreye girecek. Bunu tamamladıkları zaman bizim güvenlik kaygılarımızı giderecek adımların atıldığını gördüğümüz zaman süreci değerlendireceğiz. Biz prensip olarak NATO'nun genişlemesine karşı değiliz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Akbelen kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Haberi Görüntüle

KUZEY IRAK'TA DÜŞEN HELİKOPTER TARTIŞMASI

Kuzey Irak'ta düşen helikopterle ilgili olarak "Kim almış, kime vermiş, kim kullanıyor bunların bütün detayları ortaya çıkacak." diyen Kalın, istihbaratın bunu araştırdığını söyledi.

2024 MUĞLA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla'da hangi... Haberi Görüntüle

ABD'Lİ KOMUTANLARIN YPG ZİYARETİ

İbrahim Kalın, ABD'li komutanların YPG'ye yaptığı ziyareti eleştirerek "ABD tarafı sadece Amerikan askerleri ile görüşüldüğünü PYD/YPG'lilerle görüşülmediğini söylüyorlar. Suriye'deki terör tehditlerini ortadan kaldırmak için bir başka terör tehditleriyle çalışmak mantıksal olarak tutarsızlıktır. Buna gerek yok. Bu Suriye halkına da saygısızlıktır. Bu rahatsızlığımızı ABD'ye ilettik." dedi.

CHP'deki kirli para skandalında flaş gelişme! Yeni görüntüler ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

F-16 GÖRÜŞMELERİ

Biden yönetiminin F-16 konusunda başından beri açık ve net bir tutum sergilediğini ve F-16 programını desteklediğini ifade eden Kalın, Kongre ayağında bu konunun İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği şartıyla ele alındığını söyledi. İbrahim Kalın Kongre'yi ikna etmesi gerekenin Biden hükümeti olduğunu, olmazsa yeni alternatiflere yönelineceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading