Yandex Metrica

İbrahim Kalın ABD Kongre üyelerini kabul etti! 'Stratejik diyalog mekanizmasının başlamasından memnunuz'

İbrahim Kalın ABD Kongre üyelerini kabul etti! 'Stratejik diyalog mekanizmasının başlamasından memnunuz'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerikan Kongre üyeleri ile İstanbul'da bir araya geldi. Kalın, hayata geçirilen stratejiden memnuniyetini dile getirirken, 'Bölgemizdeki gelişmeler Türkiye-ABD ilişkileri için önemli bir fırsat' ifadelerine yer verdi.

Gündem

01.02.2024, 21:24

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ABD Kongresi üyeleri ile bir araya geldi. 

Türkiye ile ABD ilişkilerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Kalın, ilişkilerin geçmişten bugüne stratejik müttefiklik çerçevesinde devam ettiğine dikkat çekerek iki ülke arasında başlayan yeni döneme dikkat çekti. 

Yargıtay 20'nci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek! Yargıtay 20'nci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

'STRATEJİK DİYALOG MEKANİZMASININ BAŞLAMASINDAN MEMNUNUZ'

'Stratejik diyalog mekanizmasının başlamasından memnunuz' diyen Kalın, "Çıkarlarımızı ve bakış açılarımızı birbirine yakınlaştırmak için iki ülke arasındaki ortak stratejik konulara odaklanmalıyız." sözlerine yer verdi. 

31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK Parti seçmeninin davranışı 31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK... Haberi Görüntüle

BÖLGESEL GELİŞMELER GÜNDEME GELDİ 

Görüşmede ABD ile Türkiye arasında devam eden ilişkiler dışında Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş olmak üzere bölgesel gelişmeler de gündeme getirildi. 

5 yılda 8 puan yükseldi! Ticaret Bakanlığı açıkladı: Türkiye küresel lojistik pazarına damgasını vurdu! 5 yılda 8 puan yükseldi! Ticaret Bakanlığı açıkladı: Türkiye küresel... Haberi Görüntüle

'SAVAŞIN BÜYÜMEMESİ ADINA ÇABA GÖSTERDİK'

Savaşın büyümemesi adına pek çok önemli girişim ve çaba sergilediklerini hatırlatan Kalın, Montrö Sözleşmesi çerçevesinde, savaş gemilerinin Karadeniz'den uzak kalmalarını sağlayarak risklerin azalmasına yardımcı olduklarını dile getirdi.

Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı Haberi Görüntüle

'NATO ÜYESİ ÜLKELER BİRBİRİNE YAPTIRIM UYGULAMAMALI'

Kalın konuyla ilgili açıklamasında, "NATO üyesi ülkelerin birbirine yaptırım uygulaması, müttefiklik ruhuna aykırı. Bölgemizde yaşanan gelişmeler iki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi için fırsatlar sunmakta." sözlerini kaydetti.

ABD heyetinde yer alan Senatör Richard Shelby ise iki ülke arasındaki müttefiklik ilişkisine dikkat çekti. 

Arkadaş edinmek ömrü uzatıyor: Uzun ömür avcısından altı öneri! Daha uzun ve sağlıklı nasıl yaşanır? Arkadaş edinmek ömrü uzatıyor: Uzun ömür avcısından altı öneri! Daha... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DOST'

Shelby, "Türkiye, ABD için çok önemli bir dost ve biz de bu dostluğu, ticari, diplomatik ve askeri ilişkiler bağlamında desteklemek için buradayız. Türkiye geçmişte ve günümüzde NATO'nun sadık bir üyesi. Bu, bizim saygı duyduğumuz bir durum." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading