Yandex Metrica

İBB'den Sultanahmet Meydanı'na suikast! Roma Hipodromu'nu ortaya çıkarmaya çalışacak

İBB'den Sultanahmet Meydanı'na suikast! Roma Hipodromu'nu ortaya çıkarmaya çalışacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asırlar boyu Osmanlı Devleti'nin başkenti olan İstanbul'da yeni bir tahribata hazırlanıyor. Sultanahmet Meydanı'nın altında bulunan eski Antik Roma Hipodromu'nu tekrar ortaya çıkarmak için harekete geçen İmamoğlu yönetimi projeyi Koruma Bölge Kurulu'na sundu.

Gündem

30.03.2024, 16:11

CHP'li İBB yönetiminin İstanbul üzerindeki asırlık Osmanlı eserlerini Roma dönemi ile değiştirme projelerine bir yenisi daha eklendi. 

Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Meteoroloji iki bölgeye dikkat çekti: Çok kuvvetli geliyor Haberi Görüntüle

SULTANAHMET MEYDANI'NI HİÇE SAYDI

Sultanahmet Cami ve meydanının hemen altında bulunan Antik Roma Hipodromu'nu bir anda tekrar gün yüzüne çıkarmak isteyen İBB yönetim Sultanahmet Meydanı ve camisinde zarar vermek pahasına amacını projelendirerek Koruma Bölge Kurulu'na sundu. 

Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap Haberi Görüntüle

HİPODROM ÜSTÜNDE OSMANLI MİRASI ESERLER BULUNUYOR 

Halihazırda Hipodrom'un üstünde İbrahim Paşa Sarayı bulunurken, Sultan Ahmed Türbesi'nin belli bir kısmı da burada bulunuyor. Olası bir restorasyon çalışmasında Osmanlı Devleti'nden miras kalan bu yapıların ne olacağına dair bir açıklama ise henüz yapılmadı. 

Üsküdar-Samandıra Metrosu'nda teknik arıza! Seferler yapılamadı yolcular isyan etti Üsküdar-Samandıra Metrosu'nda teknik arıza! Seferler yapılamadı yolcular isyan etti Haberi Görüntüle

ROMA DÖNEMİNİ GERİ GETİRMEYE Mİ ÇALIŞIYOR? 

İBB, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen ve aradan geçen 569 yıllık süreçte binlerce imar çalışmasının miras bırakıldığı İstanbul'da Roma döneminde kalma eserleri ihya etmeye çalışarak mesaj vermeye çalışıyor. 

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor' Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için... Haberi Görüntüle

BİZANS DÖNEMİNDE BİLE TERK EDİLEN BİR BÖLGEYDİ 

Bizans döneminde ayaklanmalar ve isyanların merkezi olarak bilinen Hipodrom katliamlara sahne olurken, Bizans'ın son döneminde zaten ayakta olan bir yapı değildi. 

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler: Çözüm Öcalan'dan geçer! Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler: Çözüm Öcalan'dan geçer! Haberi Görüntüle

OSMANLI İMAR FAALİYETLERİYLE BÖLGEYİ İHYA ETTİ 

Fatih Sultan Mehmet Topkapı Sarayı'nı bu bölgeye yaptırana kadar oldukça düzensiz ve kötü bir durumda olan Hipodrom çevresinde evsizler yaşardı. Bizans'ın yıkılmadan önce bile terk ettiği bir bölge olan Hipodrom, daha sonra Osmanlı Devleti döneminde çeşitli faaliyetlerle ihya edildi. 

Bizans'ın terk ettiği bu bölgeyi üstünde bulunan Osmanlı eserlerine rağmen turizm geliri sağlamak adına restore etmeye çalışan İBB yönetimine ise tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading