İBB soruşturmasında ikinci dalga! AK Parti'den ilk açıklama: Özgür Özel 'Ben kefilim' diyemiyor
İBB'ye yönelik ikinci dalga yolsuzluk operasyonu kapsamında 50 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, ''CHP'den yapılan tüm açıklamalara baktığımızda, yolsuzluk ve hırsızlıkla ilgili hiçbir meseleye değinmeden sadece siyasi meseleymiş gibi eğilim gösteriyorlar. Özgür Özel, "Ben kefilim, İBB'de bu tür yolsuzluklar olmamıştır" ifadesini kullanamıyor. Meseleyi getirip, sokak gösterileri, vandallığa varan meseleler, boykot, cunta suçlamaları gibi akılla bağdaşmayan suçlamalarla algı çalışması yapıyor CHP.'' dedi.
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 50 zanlının isimlerine ulaşıldı. İSKİ Genel Müdürü Şafak Basa ve yardımcısı Begüm Çelikdelen, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, Ekrem İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Murat Ongun'un eşi Gözdem ve Dilek İmamoğlu'nun ağabeyi Cevat Kaya gözaltına alınanlar arasında.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtlarken İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
"Hukuki sürece saygı duymak gerektiğini düşünüyorum.'' diyen Yalçın, ''CHP meseleyi siyasallaştırmanın peşine düştü. Biz iktidar partisi olarak, CHP'nin bize yönelttiği suçlamalarla ilgili, mesela hukuki süreç yürürken derinlemesine bir beyanat vermemek için elimizden geleni yapıyoruz.'' ifadelerini kullandı.
''ÖZGÜR ÖZEL 'BEN KEFİLİM' DİYEMİYOR''
CHP'nin algı çalışması yaptığını belirten Yalçın, ''CHP'den yapılan tüm açıklamalara baktığımızda, yolsuzluk ve hırsızlıkla ilgili hiçbir meseleye değinmeden sadece siyasi meseleymiş gibi eğilim gösteriyorlar. Özgür Özel, "Ben kefilim, İBB'de bu tür yolsuzluklar olmamıştır" ifadesini kullanamıyor. Meseleyi getirip, sokak gösterileri, vandallığa varan meseleler, boykot, cunta suçlamaları gibi akılla bağdaşmayan suçlamalarla algı çalışması yapıyor CHP.'' dedi.
''İDDİANAME İLE SUÇLAMALAR ORTAYA ÇIKACAK''
İddianame ile suçlamaların ortaya çıkacağına dikkat çeken Basri, ''Dikkat ederseniz devasa bir operasyonlar silsilesinden bahsediyoruz. İlk operasyonda 100'ü aşkın kimse gözaltına alınıyor, şimdi 50'nin üzerinde kişi gözaltına alınıyor. Yargı büyük bir operasyon tanısıyla hareket ediyor. İddianame ile suçlamalar ortaya çıkacak. Mahkeme bir karar verecek, hepimiz göreceğiz.'' ifadelerini kullandı.
''HUKUKİ SÜREÇ İŞLEMELİ''
Hukıki sürecin işlemesinin doğal olduğuna dikkat çeken Basri, ''Gerçekten ortada büyük bir yolsuzluk varsa, İBB'nin parası kültür - sanat meseleleri yüzünden, ihalelerle bir yerlere İmamoğlu'nun şirketlerine akıtılmışsa, İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması neyi değiştirir ki? Hukuki süreç işlemeli, hukuk bir siyasetçi veya bir başka meslekle iştigal eden vatandaşa nasıl davranıyorsa ona göre davranmalı. Bunun sonucunda suçsuz çıkarsanız gerçekten bir kazanım elde etme şansınız var.'' dedi.
''ÖZGÜR ÖZEL HİKAYEYİ BAŞKA BİR YERE ÇEKİYOR''
CHP liderinin hikayeyi başka bir yere çektiğini aktaran Basri, ''Özgür Özel, biraz önce söylemeye çalıştım. "Herhangi bir yolsuzluk olmamıştır" demeyip, dönüp Cumhurbaşkanımızı cunta lideri diyor. Bu hikayeyi başka bir yere çekip, objektif bakış açısını ortadan kaldırmaya yönelk bir işlem." şeklinde konuştu.
