Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB reklam panolarını Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul'a tahsis etti

İBB reklam panolarını Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul'a tahsis etti

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB, terör örgütü üyelerini istihdam ettikten sonra şimdi de reklam panolarını 15 Temmuz destekçisi Alparslan Kuytul'a açtı.

Gündem

29.02.2024, 12:26

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam panolarını 15 Temmuz darbe girişimi destekçilerinden Furkan Vakfı ve lideri Alparslan Kuytul'a tahsis etmesi tepki çekti. 

Terör örgütü üyelerinin istihdam edilmesi skandalının yankıları sürerken Ekrem İmamoğlu yönetimi şimdi de reklam panolarını Alparslan Kuytul'a açtı. 

Haklarındaki çeşitli soruşturmalar kapsamında özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanarak bir süre cezaevinde kalan Kuytul ve yandaşları hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Alparslan Kuytul, kendi çizgisini Rabbani ve tevhîdî bir hareket olarak nitelemektedir. Demokrasi, anayasa, kanun ve laiklik gibi yönetim şekil ve rejimlerini reddetmekte; ümmetin bu konularda sapkınlığa düştüğünü iddia etmektedir. Kuytul'un devlet karşıtlığı söylemi, darbecileri ve FETÖ'yü savunmaya, bunun yanında birçok milli meselede Türkiye düşmanlarını tercih etmeye kadar ulaşmıştır. Öte yandan FETÖ elebaşına benzer şekilde Hz. Peygamber'in adını istismar ederek onun kendi mitinglerine katıldığını iddia etme noktasına gelmiştir."

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin sözkonusu reklamlar için Furkan Vakfı ve Kuytul'a panolarını bedava tahsis ettiği iddiası henüz doğrulanmış değil. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading