Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB'nin sosyal yardım sistemi çöktü! İmamoğlu bunu da başardı!

İBB'nin sosyal yardım sistemi çöktü! İmamoğlu bunu da başardı!

Yönetimsel beceriksizlikleriyle sürekli gündeme gelen CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB'nin sosyal yardımını çökerttiği de ortaya çıktı. Belediyenin Halk Süt projesinin 3 ay boyunca işlemediği, 10 binlerce vatandaşın sosyal yardımının kesildiği AK Parti döneminde ödenen yardım miktarının ise büyük oranda düşürüldüğü açıklandı.

Gündem

23.01.2024, 19:48

Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin Eylül ayı 3'üncü oturumu Saraçhane'de gerçekleştirildi. Oturumun gündem dışı konuşmalar kısmında söz alan Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu Başkanı Sıddık Özgenç, İBB yönetimi tarafından sosyal yardımlarda yaşanan sorunları açıkladı.

Sahra tozu geliyor, maskeleri hazırlayın! Uzman isim tarih verdi Haberi Görüntüle

"ALGI ÇALIŞMALARI İÇİN BÜTÇE KISINTISI YOK"

Özgenç yaptığı konuşmada, "AK Parti zamanında tıkır tıkır işleyen devasa bir yapı olan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı İBB'nin CHP yönetimine geçtiği günden bu yana geldiğimiz noktada, senenin 7 ya da 8 ayında tersine göç hizmeti veremeyen, 3 yılda 2'nci taksitini yeni ödediğiniz sadece tek nakdi yardım yapan, yardım alma kriterlerini yükseltip vatandaşın yardımlarını kesen, kendi projesi olan Halk Süt projesi kapsamında süt dağıtımını bile doğru dürüst yapamayan, 'halkçıyım' deyip 'ihtiyaç sahiplerinin yanındayım' deyip onların yanında durmayan, adeta vatandaşın yardımlarını 'nasıl keserim nasıl azaltırım?' diye özel bir çaba sarf eden, algı ve reklam çalışması için israftan kaçınmayan bir anlayışı ile yönetilir hale gelmiştir" dedi.

Siber dolandırıcılığa “SİBERGÖZ-26” darbesi: 21 ilde 75 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

YARDIM ŞARTLARINI DA ZORLAŞTIRDILAR

İBB yönetimi tarafından 10 binlerce vatandaşın sosyal yardımlarının kesildiğini söyleyen Özgenç, "AK Parti döneminde 3294 sayılı 'Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Teşvik Kanunu' gereği ve İBB 2006, 2007 'Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği' kapsamında hanedeki kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinin altında olan tüm vatandaşlarımıza yardım yapıyorduk. Fakat yeni yönetim göreve gelir gelmez üstelik pandemi döneminde kullanabilecekleri bütçe olmasına rağmen inisiyatif almak yerine bu kriteri asgari ücretin neredeyse 6'da birine düşürmüş ve hanedeki kişi başı geliri asgari ücretin üçte biri ile altıda biri arasında olan 10 binlerce ihtiyaç sahibinin yardımını kesmiştir. Yeni yönetimin bu değişikliği ile aslında vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu yardım kalemleri olan ekmek yardımı, İstanbul kart yardımı, nakdi yardım ve gıda yardımı da bu kapsamda değerlendirildiğinden bahsettiğim yardımları alan vatandaşlarımızın da pandemi döneminde ana ihtiyaçları olan bu yardımları kesilmiştir" diye konuştu.

Deprem bölgesine 500 milyon Euro! Bakan Şimşek duyurdu: Afetin yaralarını... Haberi Görüntüle

YARDIM BÜTÇESİ YÜZDE 3'ÜN ALTINA İNDİ

Sosyal yardım bütçesinin 2021 ve 2022 yılı genel bütçesine oranla yüzde 3'ün altında kaldığını belirten Özgenç, "Sosyal yardımlar bütçesi, 2020 Mayıs ayı itibarı ile yüzde 15'e çıkartılmış iken 2020 bütçesinde bu yardımlar ile alakalı bir revize yapılmadı. İBB yönetimi tarafından 2021 ve 2022 yılı sosyal hizmetler bütçesi genel bütçenin yüzde 3'ünün altında kalmıştır. Yani 'pandemi var, bütçeyi arttıralım, daha fazla insana yardım edelim' teklifi ile gelen zihniyet maalesef samimi hareket edememiş, söylemi ile eylemi birbirini tutmamıştır. Ama başta da dediğimiz gibi bu konuda siyaset yapmayalım, ortak hareket edelim söylemleri yine algı ve algıyı yönetmekten başka bir şey çıkmadı" şeklinde konuştu.

Murat Kurum İstanbullulara gerçeği açıklayınca İmamoğlu'nun eli ayağına dolaştı! Hafriyat... Haberi Görüntüle

3 AY BOYUNCA SÜT DAĞITILMADI

Halk Süt projesi kapsamında Ağustos ayına kadar süt dağıtımının yapılamadığını ve nakdi yardım miktarının düşürüldüğünü aktaran Özgenç şunları söyledi: "Halk sütte yaklaşık 3 ay Ağustos ayının 15'ine kadar dağıtım yapamadınız halk süt araçlarının büyük bir kısmı Edimekapı'daki depoda yattı. Durumu incelediğimizde gerçekten araçların büyük bir çoğunluğunun depoda olduğunu ve dağıtım yapılmadığını gördük. Kendi projesinde bile 3 ay süt dağıtamayan bir yönetimin İBB gibi dev bir yapıyı yönetmesinin mümkün olmadığı açıktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet PKK'ya, FETÖ'ye teröristlere göz kırpıyor! Haberi Görüntüle

3 YILDA SADECE 2 TAKSİT ÖDENDİ

Nakdi yardım mliktarlarına da değinen Özgenç, "AK Parti döneminde 300, bin 800, 3 bin TL olan yardım ödemelerini 250, 500 ve bin TL'ye düşürmüştünüz. 3 yılda sadece bir grup vatandaşımıza bu yardımı yaptınız ve 2. taksitini de daha yeni ödediniz. Bakın üç yılda sadece bir grup vatandaşımıza bu yardımı verdiniz. AK Parti döneminde her yıl yapılıyor ve miktarlarda yüksekti" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading