Yandex Metrica

İBB'nin satış oyunu bozuldu!

İBB'nin satış oyunu bozuldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İBB'nin toplam maliyeti 450 milyon lira olan binayı 147 milyona sattığını, belediyedeki AK Parti Grubu'nun mücadelesiyle satışın iptal edildiğini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 17:38

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İBB meclis toplantısı öncesinde gündemdeki önemli konulara ilişkin Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Göksu'nun iddiasına göre İBB, toplam maaliyeti 450 milyon lira olan binayı 147 milyona sattı.

Cem Yılmaz kaç yaşına girdi, doğum günü ne zaman? Cem Yılmaz uzun yaşamanın sırrı ne? Cem Yılmaz kaç yaşına girdi, doğum günü ne zaman? Cem... Haberi Görüntüle

TEPKİLER YÜKSELİNCE İBB SATIŞI İPTAL ETTİ

Göksu, İBB iştiraki KİPTAŞ'ın, 23 Haziran'da  Merter'deki eski İGDAŞ binasını 147 milyon 174 bin liraya satmasıyla ilgili şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçenlerde İstanbullu vatandaşlara müjde olarak duyurduğu Merter’deki ‘Kamu Hizmet Alanı’ 1994 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanıyken yapıldı. Hukuki açıdan kentsel hizmet alanı görevi yapan 'ticari ünite yapılamaz' denilen bir bina, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından müzayede ile satışa çıkarıldı. Ne hikmetse müzayedeye bir kişi katılarak 46 bin 200 metre kapalı alanı olan yaklaşık 5 bin metre arazisi olan 12 bin iş yerine hizmet eden bu alanı 147 milyona satın aldı. Kentsel hizmet alanı niçin alınır? Otopark alanını bir büyükşehir belediyesi neden satar? Bu alanı satmaya nasıl cesaret ettiniz? Satılan binanın bugünkü maliyeti 450 milyon TL’dir. İstanbullu bir vatandaş olarak soruyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi otoparkı niçin satar? Neden açık ihaleye çıkılmadı? Devletin ilgili birimlerini göreve davet ediyoruz. Bu konuda bir haftadır büyük mücadele veriyoruz. Gelen bilgi doğruysa İBB satışı iptal etmiş.”

Murat Aydın’dan Beykoz Belediyesi’nin borç iddialarına rakamlarla tek tek cevapladı! Murat Aydın’dan Beykoz Belediyesi’nin borç iddialarına rakamlarla tek tek cevapladı! Haberi Görüntüle

ERTEM KERİŞÇİ SATIŞ İPTALİNİ 'OYUN BOZULDU' DİYEREK DUYURDU

İBB Meclis Üyesi Ertem Kirişçi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla satışın iptal edildiğini duyurdu. Kirişçi konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Arsa,Cumhurbaşkanımız İBB Başkanı iken Güngören Belediyesi’nden satın alınmıştır. AK Parti döneminde 4907m2 arsa üzerine 46200m2 mevcuttaki bina inşa edilmiştir. CHP’li İBB ise Haziran ayında 147 milyona satmıştır. 100 m2 alana sahip bir mağaza 1 milyon dolar bedelle alıcı buluyorken, 46.200 m2 alan nasıl 17 milyon dolara satılır? Bu bina imar planlarında ”Kamusal Alan” olarak geçmektedir. Özel bir firma ya da kişi “kamusal alan” olarak geçen bir yeri neden almak ister? Ve oyun bozulur. @IbbAkPartiGrup olarak verdiğimiz mücadele sonucunda satış iptal edilmiştir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading