• G.ALTIN

    3.726,61

  • DOLAR

    37,9348

  • EURO

    41,6766

  • BIST 100

    9.860,29

  • BITCOIN

    $86.371

İBB eliyle CHP'nin kurultayı dizayn edildi! CHP'li isim bombanın pimini çekti: Delegelere verilen lüks telefonları Medya AŞ ödedi!

İBB eliyle CHP'nin kurultayı dizayn edildi! CHP'li isim bombanın pimini çekti: Delegelere verilen lüks telefonları Medya AŞ ödedi!

4-6 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılan ve eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 yıllık liderliğini bitiren CHP Kurultayı, o günden bu yana 'usulsüz para transferleri', 'delege satın alma', 'para karşılığı oy kullandırtma' gibi ciddi suçlamalarla anılıyor. Son olarakİBB iştiraki Medya AŞ'nin adı mahkemelik olan ve iptali için dava açılan CHP 38. Olağan Kurultayı'ndaki şaibelere karıştı.

İBB iştiraki Medya AŞ'ye yönelik başlatılan soruşturma şaibeli CHP kurultayına kadar uzandı. Kurultayda dağıtılan 1200 tablet ve telefonun ödemesinin Medya AŞ tarafından yapıldığı tespit edildi. 1200 delege ve GSM numarasını inceleme altına alan savcılık bahse konu telefonları kimlerin kullandığını da tek tek ortaya çıkardı. 

İBB ELİYLE CHP'NİN KURULTAY'I DİZAYN EDİLDİ

İBB iştiraki Medya AŞ'nin adı mahkemelik olan ve iptali için dava açılan CHP 38. Olağan Kurultayı'ndaki şaibelere karıştı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde İBB eliyle CHP kurultayının dizayn edildiği bir kez daha görülmüş oldu.

Medya AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun vasıtasıyla kurultay zamanı delegelere lüks telefon ve tabletler dağıtıldığı CHP'ye yakın isimler tarafından ifade edildi. 

Murat Ongun vasıtasıyla dağıtıldığı iddia edilen lüks telefon ve tabletlerin Medya AŞ üzerinden mi elde edildiğini kamuoyu adına sordu.

"CİDDİ İDDİALARA ULAŞTIK"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP'li Tolgahan Erdoğan "Telefonla tablet konusunu kurultaydan sonra dile getiren gazeteciler oldu. Sonrasında "ya bu konu nedir?" diye biraz araştırma yaptığımızda çok ciddi iddialara ulaştık" dedi.

CHP'YE YAKIN İSİM İDDİALARI DOĞRULADI 

Tartışmalara sürerken CHP'ye yakın kalemlerden olan Nuray Başaran, Medya AŞ'nin doğrudan kurultaydaki şaibelerle bağlantılı olduğunu söyledi.

TELEFONLARIN ÖDEMESİNİ MEDYA AŞ YAPTI

Kurultayda dağıtılan telefon ve tabletlerin ödemesinin Medya AŞ tarafından yapıldığını dile getiren Başaran, "CHP Kurultayı için 1200 telefon alındığı tespit edilmiş 3-4 tane şirketten alınmış. Bilgilerine faturalarına ulaşıldı" ifadelerini kullandı.

SAVCILIK O TELEFONLARIN KİMİN KULLANDIĞINI TESPİT ETTİ 

Öte yandan delegelerin telefon numaraları ve IMEI'ler üzerinden bahse konu telefonların kimin kullandığı savcılık tarafından tespit edildi.

Nuray Başaran konuya ilişkin "1200 delege ve telefon numaraları üzerinden savcılık o telefonları kimlerin kullandığını tespit etti. Bir kısmının bu telefonları sattığını biliyoruz. Cep telefonunun faturaları Medya AŞ'den ödenmiş" dedi. 

Kaynak: Diğer 

Avatar
Zehra EVCİL